Mamić: Mi smo Smart, Real Madrid je Mercedes
Al Ain je na penale izbacio i šokirao River Plate, pa će u finalu SP-a za klubove u subotu igrati protiv prvaka Evrope Real Madrida

Trener Al Aina o subotnjem finalu

Mamić: Mi smo Smart, Real Madrid je Mercedes

Edmir Škorić

"Za mene je Real Madrid najbolji tim na svijetu, iako sada nisu u dobrom stanju", kazao je na današnjoj press konferenciji trener Al Aina Zoran Mamić.

Mamićev Al Ain u subotu igra finale Svjetskog klupskog prvenstva protiv Real Madrida, nakon što je u utorak navečer na penale izbacio argentinski River Plate.

"Vrlo je dobro biti ovdje sa svima vama. Ono što mogu reći je da je Real najbolji tim na svijetu. Ne možemo ih usporediti, ali mi smo u finalu. Predstavljamo zemlju. Morat ćemo odigrati dobar meč i možda nam to ne bude dovoljno. Tim je jako umoran jer su igrali dva produžetka. Nisam igrao, a ja se osjećam umorno i malo sam boletan, ali svi mi želimo da se suprostavimo Real Madridu", rekao je Mamić.

"Snaga Reala je u njihovom kompletnom timu i svako može da odluči meč. Ne možete nikoga posebno istaknuti, svi su dobri... Real je za mene najbolji iako je sada u maloj krizi", dodao je trener momčadi iz Ujedinjenih Arapskih Ermirata.

Dao je i zanimljivo poređenje između njegovog Al Aina i Real Madrida.

"Uvijek želim da pobijedim, ali moramo biti svjesni da je razlika u ekipama poput Smarta i Mercedesa", slikovito je to na kraju pojasnio Mamić.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi