Mamićev bijeg nije jeftin: Dinamo mu plaća BMW, zaštitare...
Foto: EPA

Milioni za gazdu

Mamićev bijeg nije jeftin: Dinamo mu plaća BMW, zaštitare...

Prošle su dvije godine otkako je Zdravko Mamić utočiše pronašao u Bosni i Hercegovini.

Mamić koji je godinama vedrio i oblačio hrvatskim fudbalom osuđen je da je Dinamo oštetio za gotovo 116 miliona kuna, a kako ne bi morao odslužiti kaznu zatvora od 6,5 godina, pobjegao je u našu zemlju.

Iako je na glasu kao izuzetno imućan čovjek, cijelo ovo vrijeme život mu finansira Dinamo. Portal 24sata.hr navodi da Mamiću mjesečno za luksuzni BMW 7 Dinamo plaća 8000 eura, uključujući i triškove popravka, a također na raspolaganju od 0-24 ima i dva zaštitara.

"Prići mu bez dozvole ne može nitko. Uz njega su minimalno dva tjelohranitelja i vozač. Uglavnom se drži uobičajenog rasporeda, a kamo ide i kad te gdje će sjesti, uvijek je dobro promišljeno", navodi pomenuti medij.

Lične zaštitare Mamić je na račun Dinama dobio još prije tri godine kada je na njega u Hercegovini pokušan atentat, a i nakon presude i bijega klub ih je nastavio plaćati. Prilično je to skupa zaštita.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"On je visokorizična osoba, imao je prijetnje, pokušaj atentata, u sukobu je navodno s dijelom podzemlja. Morate imati profesionalce na terenu koji nose oružje, pregledavaju automobile, pregledavaju restoran, sve to u stranoj zemlji. Sve u svemu, to je od 50 do 100 eura satnice", rekao je za 24sata jedan od iskusnijih ljudi u poslovima zaštite.

Trenutno je Mamić savjetnik uprave Dinama. 

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Alen23
covjek od prosijecne ekipe napravio evropsku ekipu i to mu je hvala na svemu jbga onda bi sve trebalo pohapsit abramovica i ostale covjek je rodjen na pogresnom mjestu Maminjo je vrh nogometa
3 1
zaboti janos
Ama Dinamo je njegov
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi