Mancheser United ubjedljivo najbogatiji

Prema Forbesovoj listi

Mancheser United ubjedljivo najbogatiji

A. Haznadarević

Ugledni poslovni magazin Forbes, napravio je i ove godine listu najbogatijih fudbalskih klubova u svijetu.

Kao i u proteklih osam godina, na čelu liste nije bilo promjena, te je i dalje Manchester United daleko najbogatiji fudbalski kolektiv.

Prilikom obračuna vrijednosti,  u obzir se uzimaju parametri kao što su godišnji prihodi, profitabilnost te visina ukupnih dugovanja.

Ono što je zanimljivo je to da i dalje bilježi porast vrijednosti, te je u zadnjih godinu dana, vrijednost mančesterskog kluba porasla za 20%.

Drugo i treće mjesto na listi drže dvije najveće španske momčadi, Real Madrid i Barcelona. Momčad sa Santiago Bernabeua je za velikih 500 miliona dolara ispred, a obje momčadi su zabilježile porast vrijednosti u odnosu na prošlu godinu ito za identičnih 34%.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Možda najveća prednost ovog engleskog kluba je to što raspolaže sa globalnom bazom navijača, koja je prva u svijetu sporta te se samo taj segment vrijednosti procjenjuje na 330 milona, a to nesumnjivo donosi najveći dio pihoda u klub.

1. Manchester United 2,235 milijardi dolara
2. Real Madrid 1,877
3. Barcelona 1,307
4. Arsenal 1,292
5. Bayern 1,235
6. Milan 989
7. Chelsea 761
8. Liverpool 619
9. Juventus 591
10.Schalke 587

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.