Manchester City bez problema savladao Arsenal, David Luiz ponovo tragičar utakmice

Kolašinac nije igrao

Manchester City bez problema savladao Arsenal, David Luiz ponovo tragičar utakmice

Endin Čaušević

Fudbaleri Manchester Cityja večeras su na svom terenu pobijedili Arsenal sa 3:0 u zaostaloj utakmici 28. kola engleskog Premiershipa.

Engleski Premiership konačno se nastavio danas nakon tri mjeseca pauze, a već večeras smo mogli pratiti okršaj Cityja i Arsenala. Iako su Topnici vjerovali da mogu napraviti iznenađenje i doći do zlata vrijednih bodova na kraju se to nije desilo.

Za Arsenal je sve nizbrdo krenulo već u uvodu utakmice. U osmoj minuti van terena morao je Granit Xhaka zbog povrede, a Arteta je i u 24. minuti bio primoran i na drugu prinudnu izmjenu.

Tada se povrijedio Mari, a umjesto njega na teren je ušao David Luiz koji je bio tragičar meča. City je od prve minute napadao i imao nekoliko sjajnih šansi, ali golova nije bilo.

Ipak, u sudijskoj nadoknadi prvog dijela domaći su poveli sa 1:0. Sam ispred golmana Arsenala izašao je Sterling koji je pogodio mrežu londonskog kluba.

U ovom meču sve je riješeno bilo već na startu drugog dijela. Luiz je napravio penal i zbog toga je dobio direktan crveni karton. Odgovornost je preuzeo De Bruyne koji je rutinski pogodio za 2:0.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Do kraja utakmice vidjeli smo još jedan gol. To se desilo u 92. minuti kada je konačnih 3:0 postavio Foden.

City je na drugom mjestu sa 60 bodova, 22 manje od lidera Liverpoola, dok je Arsenal tek deveti sa 40 bodova. Bh. reprezentativa Sead Kolašinac poraz Arsenala odgledao je s klupe za rezervne igrače.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Penderinos
Luiz u svom elementu, sva sreća pa nije bilo publike, dobio bi limenku u glavu
4 2
opasni_medo
jest zanimljiv GAYiji, sad ce se on javiti i saljem mu maksuy poyy
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije