Foden donio Cityju pobjedu protiv Brightona
Foto - EPA

Minimalan trijumf Građana

Foden donio Cityju pobjedu protiv Brightona

M. Šljivak

Manchester City je u susretu 18. kola Premiershipa savladao na Etihadu Brighton sa minimalnih 1:0.

Tim Pepa Guardiole je očekivano dominirao u ovom meču. Počeo je španski stručnjak meč bez klasičnog napadača, ali ih to nije spriječilo da stvore brojne šanse pred golom Sancheza.

Međutim, golman Brightona je sve dobro branio do 44. minute. Udarac Phila Fodena je bio neodbranjiv i City je poveo sa 1:0.

U nastavku su Građani ponovo dominantni. Šansa za šansom se redala pred golmanom gostiju, ali dobre završnice nije bilo.

Brighton se također probudio u finišu. Imali su nekoliko opasnih napada, no nisu ništa konkretno napravili i ostalo je na kraju 1:0 za City, koji je imao šansu da u 90. minuti poveća prednost, ali je Sterling promašio kompletan gol sa penala.

Građani su ovom pobjedom skočili na treće mjesto i imaju 32 boda, ali i utakmicu manje u odnosu na Liverpool i Manchester United.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 18. kolo:

Manchester City - Brighton 1:0

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

damaged
Zar nije onaj start sitijevog stopera faul?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi