Manchester City očitao lekciju Steaui

Liga šampiona

Manchester City očitao lekciju Steaui

Fudbaleri Manchester Cityja već se mogu hvaliti da su obezbijedili grupnu fazu Lige šampiona jer su večeras u Bucharestu slavili protiv domaće Steaue sa visokih 5:0.

Ovaj meč nije dobro počeo za Građane, odnosno za njihovu prvu zvijezde Sergija Aguera. Argentinac je već u 8. minuti promašio penal, ali njegovu grešku pet minuta kasnije isparavio je David Silva kada je pogodio za vodstvo svog tima.

Već u 21. minuti novi jednaesterac za Građane i novi promašaj Aguera. Ipak, Argentinac se uspio za ova dva promašaja iskupiti i to u 41. minuti kada je nakon asistencije Sterlinga pogodio za 2:0.

Nastavak meča donio je još tri gola Građana. Prvo je u 49. minuti Nolito postigao prvijenac za 3:0, da bi Aguero u 78. minuti drugim golom na meču postavio 4:0, a na njegov treći i Cityjev peti čekalo se sve do 89. minute kada je postavljeno konačnih 5:0.

Dobrim rezultatom mogu se pohvaliti i fudbaleri Borussije Moenhengladbach koji su slavili u gostima kod Young Boysa sa 3:1. Strijelci za goste bili su Raffael u 11. i 69. te Hahn u 67. mintui, dok je jedini gol za domaće postigao Miralem Sulejmani u 56. minuti meča.

Ajax je razočarao navijače na Amsterdam Areni. Fudbaleri ovog slavnog tima odigrali su kući samo 1:1 protiv Rostova. Gosti iz Rusije su poveli u 13. minuti nakon gola Noboee, da bi za domaće izjednačio Klaassen sa jedanaest metara u 38. minuti susreta.





Potražite više informacija na temu Liga prvaka:





Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti