Manchester City protutnjao El Madrigalom

Liga prvaka: Grupa A

Manchester City protutnjao El Madrigalom

U okviru grupe A Lige prvaka pobjede su večeras ostvarili Bayern i Manchester City.

Za razliku od prošlog kola, kada je Villarreal gostovao na Etihadu, Manchester City je odigrao mnogo bolje.

Aktuelni lider engleske Premier lige poveo je nakon pola sata igre, a strijelac je bio Yaya Toure. City je do kraja prvog poluvremena udvostručio prednost.

U posljednjoj minuti prvog poluvremena dosuđen je diskutabilan jedanaesterac za Manchester City, a siguran izvođač za vodstvo Citya bio je Mario Balotelli.

Tačku na i pobjede Manchester Citya u ovom susretu stavio je svojim drugim golom Yaya Toure u 71. minuti susreta za konačnih 3:0. Edin Džeko nije ulazio u igru.



Bayern je u susretu sa Napolijem na svojoj Allianz Areni riješio pitanje pobjednika za prvih 45 minuta. Sjajni Mario Gomez uspio je u prvom poluvremenu ostvariti hat-trick golovima u 17, 23. i 42. minuti susreta.

Napoliju je tračak nade donio Federico Fernandez golom pred kraj prvog dijela igre, smanjivši zaostatak na 1:3, dok je Ezequil Lavezzi upisao asistenciju.

Napoli je ostao sa igračem manje kada je u 70. minuti Camil Zuniga dobio drugi žuti, odnosno crveni karton. Sedam minuta kasnije i domaći su ostali sa desetoricom u polju, kada je isključen Badstuber.

Već u narednom napadu Napoli je uspio smanjiti. Gokhan Inler sjajno je uposlio Fernandeza, koji postiže svoj drugi gol na ovom susretu i smanjuje zaostatak Napolija na 2:3.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.