Manchester City se mučio s Evertonom, ali ipak izborio polufinale

FA kup

Manchester City se mučio s Evertonom, ali ipak izborio polufinale

E. Škorić

Nogometaši Manchester Cityja večeras su na Goodison Parku slavili s 2:0 protiv Evertona u četvrtfinalu FA kupa.

City je danas dominirao u posjedu lopte i svojom prepoznatljivom igrom slamao rivala. Međutim, Everton se zaista dobro držao, posebno u zadnjoj liniji, pa se do 84. minute čekalo na gol.

Ilkay Gundgaon je glavom jednu odbijenu loptu pospremio u praznu mrežu, pa je tako City izborio nastup u polufinale FA kupa, a tamo se palsirao i Southampton.

Trijumf Cityja ovjeren je u samom finišu golom De Bruynea nakon jedne kontre gostiju.

U preostalim mečevima četvrtfinala sastaju se Chelsea i Sheffield United te Leicester i Manchester United.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rime_
Mucio? Ko da Everton fenjeras. Dosadni ste sa anti-City clancima ss.ba!
3 2
Eno30
Ovde na ovom portalu tako pisu za sve ekipe. Ovde je pobjeda ako neka ekipa deklasira protovnika. Nebitno sto je City od prve do poslednje minute bio bolji protivnik i uzeo 2 nula kod njih je to mucenje
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije