Gundogan igra u životnoj formi, Manchester City korača ka tituli

Tottenham potpuno nemoćan na Etihadu

Gundogan igra u životnoj formi, Manchester City korača ka tituli

Edmir Škorić

Manchester City je u jednom od derbija 24. kola engleskog Premiershipa nadigrao Tottenham s 3:0.

City je u naletu i nezaustavljiv je za sve, pa i za Spurse Josea Mourinha. Građani su rutinski odradili posao i stigli do nove pobjede, te je pitanje može li ih iko zaustaviti na putu ka novoj tituli.

Sastav Pepa Guardiole sada ima sedam bodova više od drugoplasiranog Leicstera i utakmicu manje.

Ilkay Gundogan odigrao je još jedan vrhunski meč. Prvo je izborio penal kojeg je u gol pretvorio Rodri u 23. minuti, pa je postigao gol na sjajnu asistenciju Sterlinga u 50. minuti, a zatim postigao drugi gol u 66. minuti na drugu ovosezonsku asistenciju golmana Edersona.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Imao je i Mourinhov Tottenham svoje prilike, ali nije uspio doći ni do utješnog gola. Spursi su tek osmi na tabeli sa skromnih 36 bodova.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Chico
Sta je bilo sportsport ? Opet sutite na cinjenicu da je Asmir Begovic sacuvao svoju mrezu, cak 13ti put ove sezone ? U ligi jacoj od Turske. Zasto izbjegavate to napisati a trcite da objavite cim primi gol ?
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi