Manchester City za pola sata završio posao, osmi vezani poraz Fulhama

Premier liga, 32. kolo

Manchester City za pola sata završio posao, osmi vezani poraz Fulhama

Nakon reprezentativne pauze, fudbal se vratio i na terene engleske Premier lige. Današnjim duelom Fulhama i Manchester Cityja otvoreno je 32. kolo, a Građani su stigli do rutinske pobjede od 0:2.

Manchester City je već u petoj minuti stigao do vodstva. Sergio Aguero je uposlio Bernarda Silvu koji je pronašao prostor za šut sa vrha kaznenog prostora i matirao golmana Fulhama za 0:1.

Nastavili su Građani dominirati i nakon postignutog gola. Napadali su, stvarali prilike i držali sve konce u svojim rukama, a do drugog gola su stigli u 27. minuti.

Ovaj put su Bernardo Silva i Aguero zamijenili uloge. Silva je bio asistent, a Sergio Aguero je majstorski pogodio za 0:2.

Bio je to rezultat prvog poluvremena, a iako se mogla očekivati još koja lopta u mrežu Fulhama u nastavku utakmice, to se nije desilo.

Susret je završen rezultatom 0:2, a najbolju priliku za treći gol Cityja propustio je Walker u 80. minuti susreta kada je pogodio stativu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester City se ovom pobjedom vratio na prvo mjesto tabele i sada ima 77 bodova, bod više u odnosu na drugoplasirani Liverpool.

Za Fulham je ovo bilo osmi vezani poraz u PL i jasno je da se Kolibari lagano spremaju za povratak u Championship.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi