Manchester City želi Zaratea

Engleska Premier Liga

Manchester City želi Zaratea

Edmir Škorić

Manchester City u svoje redove želi angažovati napadača Zaratea, koji je na posudbi u Laziu. Inače, Zarate je igrač katarskog Al Sadda.

Bogati vlasnici Manchestera žele ovog januara pojačati svoj tim, te tako napravit klub koji će se vratit u vrh Engleske Premier lige. Uz Davida Villu, čelnici Cityija imaju želju dovesti i Argentinca Mauro Zaretea.

Zarate trenutno igra na posudbi u Laziu, gdje je uspio postići osam golova i tako pomoći Laziu da opstane u gornjem vrhu Serije A. Zarate je inače dijete Al Sadda, kluba iz Katara, i trenutno je njihov igrač na posudbi u Rimu. Mladi Argentinac je iz Al-Sadda posuđen najprije u Birminham pa u rimski Lazio.

Njegov agent Jose Alberti je izjavio kako je za njega zainteresovan ni manje ni više nego heroj Manchestera, šeik Zayed Al Nahjan.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Arapi su zaista zaintersovani za njega, oni su spremni izdvojiti 30 miliona eura za Zaratea", rekao je Jose Alberti.

Zarate bi mogao postati novi igrač manjeg kluba iz Manchestera, te se tako pridružiti Robinhu u napadu. Arapi žele napraviti jedan velik klub, i apsolutno ne žale novac za dobre i korisne igrače. Mark Hughes zaista ima slatke brige, koga staviti na transfer listu.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.