Manchester City zvanično odustao od Mbappea i Messija

Ništa od dolaska zvijezde

Manchester City zvanično odustao od Mbappea i Messija

Edmir Škorić

Rukovodstvo Manchester Cityja isključuje navode da bi u klub mogao doći Kylian Mbappe.

Mladi francuski napadač se povezuje s mnogim velikanima, a najviše s PSG-om, Real Madridom i Manchester Cityjem, no Englezi su odustali od Mbappea i definitivno se povukli iz trke za njegov potpis.

"Napuštamo klubove koji se trkaju za Mbappeov potpis. Otpadamo, definitivno. Nemoguće je to sve učiniti, premalo je vremena", kazao je Cityjev direktor Txiki Begiristain.

Nije mogao, a da ne prokomentariše glasine o kupovini Lea Messija. Navodno su bogati vlasnici kluba s Etihada namjeravali ponuditi 300 miliona eura Barci i tako aktivirati otkupnu klauzulu u Messijevom ugovoru.

"Messi ostaje u Barceloni i to je sigurno", kazao je Begiristain, čime je pomalo i razočarao navijače Cityja, koji su se nadali da će do kraja mjeseca u njihove redove doći jedna velika zvijezda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

City se dosta pojačao ovog ljeta, no uglavnom je novac uložen u odbrambeni dio tima, a vidjet ćemo hoće li Pep Guardiola pojačati i ofanzivni dio do kraja prelaznog roka.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi