Manchester još u transu nakon dolaska Solskjaera: Pao i Newcastle!
Solskjaer je na klupi Uniteda ostvario četiri pobjede iz isto toliko utakmica.

Sjajna igra i lagana pobjeda Crvenih đavola

Manchester još u transu nakon dolaska Solskjaera: Pao i Newcastle!

Manchester United je večeras nastavio sa briljantnim igrama otkad je ekipu preuzeo norveški stručnjak Ole Gunnar Solskjaer.

Popularni Crveni đavoli su ostvarili i četvrtu pobjedu u nizu, a ovog puta su slavili na gosotvanju kod Newcastle Uniteda sa 2:0 u okviru 21. kola Premiershipa.

U uvodnih 20-ak minuta obje ekipe su imale svoje periode dominacije, ali većih šansi nije bilo. Do kraja prvog dijela Manchester je bio taj koji je više prijetio i pritiskao, ali ipak nije mogao do gola.

Sami početak drugog poluvremena je donio sličnu igru kao u prvom, a sve se promijenilo u 63. minuti kada je Solskjaer u igru poslao Lukakua. Samo 20 sekundi kasnije Belgijanac mu se odužio pogotkom za vodstvo svog kluba.

United je nakon toga zaigrao rasterećenije pa je u 80. minuti došao i drugi gol, a strijelac je na asistenciju Alexisa Sancheza bio Marcus Rashford.

Crveni đavoli su nakon četvrte vezane pobjede ostali na 6. poziciji sa 38 osvojenih bodova, a u narednom kolu će imati vrlo težak zadatak jer gostuju kod Tottenhama. S druge strane, Newcastle je na 15. poziciji sa samo dva boda više od opasne zone.

Treba reći i to da su Bournemouth i Watford u drugom susretu koji je počeo u istom terminu podijelili bodove odigravši 3:3.

Premiership, 21. kolo:

Newcastle United - Manchester United 0:2

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BosniaForeverKladusa
Start Shelveya na Pogbi?! Ni žuti karton cccc
19 3
ArminA
Cuj lagana pobjeda a u 64 dali prvi go .
13 17

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi