Manchester siguran, Arsenal na penale
Cesar ovaj put nije zaustavio Ronalda i društvo

Inter i Mourinho ostali bez četvrtfinala

Manchester siguran, Arsenal na penale

M. Maksimović

Manchester United, Barcelona, Porto i Arsenal su nakon večerašnjih revanš utakmica izborili nastup u četvrtfinalu Lige prvaka. U duelu engleskih i talijanskih klubova u osmini finala Englezi su slavili 3:0.

Manchester United je eliminisao Inter, Barcelona ekipu Lyona dok je Porto zbog golova postignutih u gostima izbacio Atletico Madrid. Arsenal je nakon dosta uzbuđenja boljim izvođenjem jedanesteraca eliminisao Romu.

Manchester United - Inter 2:0
Vidić i Ronaldo zaustavili Mourinha


Manchester United je golovima Nemanje Vidića u 4. minuti i Cristiana Ronalda u 49. savladao
Inter 2:0. Deseti prolazak Manchester Uniteda u četvrtfinale nagovjestio je već u 4. minuti Nemanja
Vidić koji pogađa glavom sa 11 metara nakon kornera Ryana Giggsa. Gol Manchester Uniteda u ranoj fazi utakmice je umrtvio igru Intera koji se probudio tek nakon pola sata igre.

Zato je u periodu od 30. do 45. minute Inter bio daleko opasniji protivnik. Prvo je Ibrahimović pogodio prečku, a šest minuta kasnije udarac Stankovića krajnjim naporom zaustavlja Van der Saar. N adrugoj strani zicer za O'Sheu, ali brani Cesar. Treću veliku za Inter u prvom dijelu propušta Ibrahimović koji pet minuta prije kraja prvog poluvremena, šutira pored gola.

Četvrta minuta je opet bila kobna za Inter, ovaj put je to bila četvrta minuta nastavka. Akciju je počeo Ryan Giggs, nastavio Scholes, pa Rooney koji centrira, a Cristano Ronalda pogađa glavom za nedostižnih 2:0. Već tada je bilo jasno da Inter teško može napraviti preokret, međutim Ibrahimović i društvo se nisu predavali. Tako u 60. minuti Cambiasso pronalazi Adriana koji pogađa stativu.

U 64. minuti dobar pokušaj Rooneya zaustavlja Cesar, a posljednju bolju priliku za Inter propušta
Ibrahimović 17 minuta prije kraja utakmice. U završnici ovog dvoboja, Manchester je bez problema
iskontrolisao igru i rezultat i na kraju je izborio četvrtfinale.

Barcelona: Lyon 5:2
Henry i društvo deklasirali '' lavove''


Barcelone je svoj plasman u četvrtfinale osigurala na najbolji moguči način. Nakon remija na Gerlandu, u revanšu je Barcelona doslovno slomila Lyon koji je zamalo doživio sudbinu Sportinga iz Lisabona.

U prvih desetak minuta gledali smo relativno mirnu utakmicu, kasnije će se ispostaviti da je to bilo ustvari zatišije pred buru. Sve je krenulo od 20. minute i prvog gola Henrya. Sjajnom je loptom Marquez uposlio Henryja koji uspijeva izbjeći opsajd zamku i  Lloris nema spasa.  U 24. minuti je već 2:0 opet je zabio Henry, ovaj put je asistent Xavi.

Golijadu Barcelone nastavlja Messi koji solo prodorom uz jedan dupli pas sa E'toom pretvara u 3:0.
Kamerunac će se također upisati u strijelce, tri minute kasnije, a posljedni gol u prvom dijelu je zabio Makoun n drugoj strani.  Kada je Juninho u 47. minuti smanjio na 4:2 izgledalo je da ćemo na Camp Nou stadionu gledati rukometnu utakmicu. Međutim do kraja smo vidjeli samo jedan gol i to u posljednjim  trenucima Seidu Keita zabija za konačnih 5:2.

Porto - Atletico 0:0
Porto odradio posao u Madridu


Nakon 2:2 u prvoj utakmici malo ko je očekivao da će drugi susret ova dva kluba završiti bez golova, a upravo to se dogodilo na stadionu Dragao. Iako je Porto bio u daleko boljem položaju, malo toga smo vidjeli od Atletica u ovom duelu. Najbolju priliku na utakmici imao je Lisandro u 82. minuti, ali je pogodio stativu. Dvostruki evropski prvak (1987. i 2004.) se na kraju potpuno zasluženo našao među osam najboljih  ekipa starog kontineta.

Roma - Arsenal 1:0 (6:7)
Tonetto odveo Arsenal u četvrtfinale


Dvoboj između Rome i Arsenala na Olimpicu je na kraju riješen jedanestercima. Revanš dvoboj ova dva kluba nije ponudio previše prilika, ali je na kraju utakmica bila više nego uzbudljiva. Prednost gostuju iz prve utakmice Roma je anulirala već u 9. minuti kada je Totti poslao jednu loptu u šesnaesterac Arsenala gdje je na najboljem mjestu bio Juan.

U nastavku je Roma bila bolji protivnik ali se rezultat nije mijenjao. Kako je utakmica odmicala
u nastavku bilo je sve manje pravih pokušaja, sve više se razmišljalo o svom golu. Kako se rezultat nije mijenjao niti nakon 90.minuta odnosno dodatnih 30. morali su se izvoditi jedanesterci. Prvi je neuspješan bio Eduardo Da Silva, ali se njemu u drugoj seriji revanširao Vučinić.

Nakon toga golmani nisu imali šanse, smjenjivali su se Walcott,Baptista , Nasri, Montela, Denilson, Totti, Toure, Aquilani, Sagna i Riise nakon čega je pala odluka. Diaby je zabio, a Tonetto je promašio cijeli gol.

U osmini finala su Englezi bili crna mačka za Talijane. Chelsea je izbacio Juventus, Manchester
ekipu Intera i na kraju Arsenal Romu.

 

Manchester U. 1-0 Inter Milan

 

 

Manchester U. 2-0 Inter Milan

 

AS Roma 1-0 Arsenal

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

 

 FC Barcelone 1-0 Lyon

 
FC Barcelone 2-0 Lyon

 
FC Barcelone 3-0 Lyon

 
 
FC Barcelone 4-0 Lyon

 
FC Barcelone 4-1 Lyon

 
FC Barcelone 4-2 Lyon

 
FC Barcelone 5-2 Lyon

 
FC Porto 0 -0  Atletico
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.