Početnička greška Pogbe koštala United protiv Arsenala
Foto - EPA

Aubameyang za pobjedu Topnika

Početnička greška Pogbe koštala United protiv Arsenala

Midhat Šljivak

Arsenal je u derbiju 7. kola Premiershipa savladao na gostovanju ekipu Manchester Uniteda sa 1:0.

Nije ovaj derbi donio previše lijep fudbal. Većinu vremena se igralo oprezno i bez pravih šansi, ali je na kraju samo jedna greška odlučila pobjednika.

Tu grešku koja je koštala United napravio je Paul Pogba. Francuz je u 69. minuti napravio početnički potez, nije vidio Bellerina da mu se prikrada i napravio je prekršaj u kaznenom prostoru, a Mike Dean pokazuje na bijelu tačku.

Odgovornost za izvođenje penala preuzeo je Pierre-Emerick Aubameyang. Sigurno je pogodio za prednost svog tima od 0:1.

United je pokušao nešto napraviti do kraja u fazi napada. Međutim, nije uspio da zabije gol i Arsenal je osvojio tri boda u ovom meču.

Topnci su trenutno na osmom mjestu tabele sa 12 bodova, a United je tek 15. sa sedam bodova iz šest odigranih utakmica.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 7. kolo:

Manchester United - Arsenal 0:1

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Penderinos
Chelsea najjači, ove godine ce oni biti prvaci !
0 13
Eno30
Koliko vise treba bodova da Manchester izgubi da mu rivali pobjegnu da ovaj Solsker dobie odkaz zaista za ne povjerovati u ligi prvaka pobjede Paris deklasiraju Laipcig onda izgubis od Arsenala kod kuce iz 6 kola 7 bodova zaista za ne povjerovat
9 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi