Bivši engleski sudija otkrio je li gol Fernandesa regularan ili ne

Dao je svoje objašnjenje

Bivši engleski sudija otkrio je li gol Fernandesa regularan ili ne

Edmir Škorić

Manchester United je danas nakon preokreta savladao Manchester City s 2:1 u derbiju kola u engleskom Premiershipu, ali dosta se govori o golu Crvenih vragova za 1:1 koji je postigao Bruno Fernandes.

Nakon gola Jacka Grealisha u 60. minuti, djelovalo je da se Unitedu smiješi novi poraz, no u samo četiri minute United zabija dva gola, stiže do preokreta i upisuje veliku pobjedu.

Prvi gol je postignut u 78. minuti. Strijelac je bio Bruno Fernandes, ali dosta je komentara zbog odluke sudije da prizna gol, pošto je prethodno u ofsajdu bio Marcus Rashford kome je prvobitno lopta upućena.

Rashford je prepustio loptu svom saigraču, koji je postigao gol. Prvo je sudija podigao zastavicu, a onda je u VAR sobi odlučeno da je sve čisto. Rashford nije dirao loptu, ali po mnogima je svejedno bio najbliže golu Cityja i uveliko je učestvovao u samoj akciji.

Glavni sudija Stuart Ettwell prvo je označio ofsajd nakon reakcije pomoćnika, ali VAR je savjetovao da se pogodak prizna. Sam Attwell nije gledao situaciju.

Oglasi

Bivši engleski sudija Peter Walton smatra da je VAR soba donijela ispravnu odluku, te je ponudio i svoje objašnjenje kompletne situacije.

"Prema pravilima, Rashford nije učinio ništa loše. Niti je igrao loptom, niti se petljao s nogometašem koji je igrao ili je htio igrati s loptom. Zapravo, Rashford je odigrao fazu jako dobro", rekao je Peter Walton, a prenosi Mirror.

Menadžer Cityja Pep Guardiola je čak ustvrdio da je Rashford zbunio defanzivce Manchester Cityja svojim običnim prisustvom u zoni lopte, no oni u VAR sobi smatraju da engleski reprezentativac ni na koji način nije utjecao na akciju.

Bilo je dosta reakcija na sporni gol Fernandesa, odnosno kretnju Rashforda.

Manuel Akanji, stoper Cityja, kazao je: "U ovoj situaciji, stavio sam Rashforda na stranu, ali on je bio aktivan do posljednje sekunde. Razumijem da nije dirao loptu, ali za mene je to čist ofsajd".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bruno Fernandes, koji je postigao sporni gol za 1:1, tvrdi: "Gledao sam prema golu. Marcus je vjerovatno vidio da sam u boljem položaju. Nisam znao je li iko od nas bio u ofsajdu. Nije imao nikakav učinak na defanzivce Cityja".

Nakon pobjede u derbiju, Manchester United zauzima treće mjesto sa 38 bodova. City je i dalje drugi, ali ima pet bodova manje od Arsenala, koji ima i utakmicu manje.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti