Manchester United isplatio Mourinho 15 miliona funti
Portugalac je Crvene đavole vodio dvije i pol godine, ali nije ostvario rezultat kakav se od njega očekivao.

Dogovor postignut

Manchester United isplatio Mourinho 15 miliona funti

Portugalski trener Jose Mourinho dobio je obeštećenje koje ga je sljedovalo nakon što je raskinuo ugovor sa Manchester Unitedom.

Podsjetimo, Portugalac je tokom prošlog mjeseca, nakon poraza od Liverpoola, dobio otkaz na klupi Crvenih đavola, a zamijenio ga je Ole Gunnar Solskjaer.

Obzirom da je imao važeći ugovor sa klubom do kraja sezone 2019/20, Portugalcu je zbog otkaza uplaćeno 15 miliona funti. Ovu informaciju je za Daily Mail prenosio izvor blizak Mourinhu koji dodajte da je sada sve rješeno kada su u pitanju Manchester i portugalski trener te da on sada može početi tražiti novi klub.

Inače, Portugalac se uveliko povezuje sa Real Madridom, a pomenuti izvor kaže kako mourinho nema namjeru da žuri i da čak ne bi imao ništa protiv da sačeka da se sezona završi prije nego što preuzme neki klub.

Britanski tabloid The Sun prenosi kako je do dogovora oko isplaćivanja novca došlo nakon što su se sastali Mourinhov agent Jorge Mendes i izvršni predsjednik Uniteda Ed Woodward.

Mourinho postavio Realu dva uslova

Španski mediji objavili su da Mourinho neće još dugo biti bez posla, te da bi u narednim sedmicama trebao biti izabran za novog trenera Real Madrida. Florentino Perez želi vratiti Posebnog na Santiago Bernabeu iako se u prvom mandatu nije najbolje pokazao.

Španski novinar Francesc Aguilar objavio je da je Mourinho voljan da se vrati u kraljevski klub, ali da je prije toga postavio dva uslova pred Pereza što se tiče januarskog prelaznog roka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Mourinho je nedavno odbio ponudu Benfice, a onda ga je zvao Perez. Rekao mu je da nema nikakav problem da preuzme ovaj tim, ali je postavio dva uslova. Želi da Perez dovede pojačanje u odbrani, te napadača koji se dokazao već kao golgeter", navodi španski novinar.

Očito da Mourinho nije zadovoljan što mu je u napadu jedini izbor Karim Benzema, a ruku na srce francuski napadač i nije pretjerano efikasan u zadnjih nekoliko godina. No, da li će se Mourinho zaista vratiti saznat ćemo veoma brzo.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

meho
Na naslovu ove vijesti ne znas ko je koga isplatio ako nisi fan fudbala pa znas desavanja.
12 1
epa
Ovaj vise zaradio na otkazima nego na treniranju ekipa...
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi