Manchester United počeo pregovore s Ibrahimovićem
Foto: EPA

Kralj se vraća?

Manchester United počeo pregovore s Ibrahimovićem

E. Čaušević

Zlatan Ibrahimović i dalje je bez kluba nakon što mu je na kraju prošle sezone istekao ugovor s Manchester Unitedom.

Crveni đavoli su odlučili prije dva mjeseca da neće ponuditi novi ugovor švedskom napadaču koji je u finišu sezone zadobio tešku povredu koljena. Iako se prvobitno mislilo da će oporavak trajati osam mjeseci na kraju je Ibra iznenadio sve, te se vjeruje da će biti spreman za povratak već u oktobru.

Nakon što je ljekarski tim objavio pozitivne vijesti o njegovom oporavku ponovo su se pojavile priče da će Ibrahimović ostati na Old Traffordu. Zlatan ima nekoliko ponuda iz američkog MLS-a, no jasno je priznao da mu je želja da još uvijek ostane u Evropi.

Engleski mediji objavili su danas da su čelnici Manchester Uniteda odlučili početi pregovore sa Ibrahimovićem oko novog ugovora. "Krivac" za to je Jose Mourinho koji je i nakon teške povrede govorio da United treba zadržati Ibrahimovića bez obzira koliko njegov oporavak bude trajao.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Zašto ne bismo čekali ako treba i do kraja godine? Pa, on je izvrstan fudbaler i sigurno je da bi nam se to isplatilo. Nadam se da će on ostati kod nas i imam dobar osjećaj što se toga tiče", rekao je Mourinho prije nekoliko mjeseci.

Kako sada stvari stoje njegova želja bi se mogla ispuniti, a pregovori Uniteda i Ibrahimovića ne bi trebali dugo trajati. Ipak, ostaje nam da čekamo zvaničnu potvrdu da se nešto zaista dešava na ovoj relaciji.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi