Manchester United preokretom do trijumfa na Anfieldu

Peto kolo Premier lige

Manchester United preokretom do trijumfa na Anfieldu

Danas se na Anfieldu u okviru petog kola Premier lige odigrao jedan od najvećih derbija u Engleskoj i u svijetu. Liverpool je dočekao ekipu Manchester Uniteda te je poražen sa 1:2.

Pred samu utakmicu priređena je ceremonija u sjećanje na preminule navijače Redsa u tragediji na Hillsboroughu, a desilo se i ono što su mnogi priželjkivali - rukovanje Luisa Suareza i Patricea Evre.

 

U prvom poluvremenu, Liverpool je bio dosta opasniji i konkretniji. Redale su se prilike Redsa, a opasnost po Lindegaarda predstavljali su uglavnom Suarez, Sterling i Gerrard. Odbrana Manchester Uniteda je jedva uspijevala da odbrani svoj gol. A onda, u 40. minuti desilo se nešto što je dosta promjenilo tok utakmice te je možda i otupilo oštricu Liverpoola. Jonjo Shelvey je startovao prvo na Ryana Giggsa, a zatim i na Evansa, a sudac mu je nakon kratkog razmišljanja pokazao crveni karton i put u svlačionicu. Mladi igrač to nije lako podnio te je na putu prema svlačionici izvrijeđao članove stručnog štaba Crvenih đavola, uključujući i Sir Alexa Fergusona.

 

Bez golova se otišlo na zasluženi odmor.

 

U drugom poluvremenu, nije se dugo čekalo na gol, a do njega su prvo došli izabranici Brendana Rodgersa. Steven Gerrard je bio strijelac u 46. minuti. Lopta je od Glena Johnsona stigla do kapitena Liverpoola, on ju je primio na prsa te je sa nekih desetak metara volejom savladao Lindegaarda. Bio je to veoma emotivan trenutak za Gerrarda koji je u tragediji na Hillsboroughu izgubio rođaka. 

 

Bilo kako bilo, slavlje domaćih nije dugo trajalo. Samo pet minuta kasnije, Rafael je prekrasnim, odmjerenim udarcem iskosa sa desne strane matirao golmana Liverpoola, Reinu. Asistent je bio Shinji Kagawa. Nakon toga, obje ekipe su igrale dobro te su imale svoje prilike. Valencia je zaprijetio kod Manchester Uniteda dok su druge strane prijetili Luis Suarez i Suso.

 

Ipak, u 76 minuti, penal je dosuđen za Manchester United. Glen Johnson je startovao na Antonia Valenciu, a sudac je pokazao na bijelu tačku. Loptu je u ruke uzeo Robin van Persie i uspio je da savlada Reinu kom je malo falilo da odbrani šut Holanđanina. Dakle, United je od 81. minute vodio sa 1:2.

Sudija je usret produžio pet minuta, a do kraja, Crveni đavoli su mudro čuvali prednost. Liverpool sa igračem manje jednostavno nije mogao do poravnanja te su bodovi otišli na Old Trafford.

Potražite više informacija na temu Premier league:

 

Liverpool - Manchester United 1:2 (Gerrard 46, Rafael 51, Van Persie, 81)








Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.