Manchester United protiv Cristal Palacea bez čak desetorice igrača?!

Veliki problemi za Solskjaera

Manchester United protiv Cristal Palacea bez čak desetorice igrača?!

Manchester United bi mogao na putovanje u Crystal Palace u srijedu bez čak desetorice igrača.

United je izgubio Andera Herreru, Juana Matu i Jessea Lingarda zbog povreda u prvom poluvremenu nedjeljne utakmice sa Liverpoolom što je prisililo Marcusa Rashforda da igra ostatak utakmice povrijeđenog gležnja.

Nemanja Matić i Anthony Martial su propustili utakmicu na Old Traffordu, dok su Phil Jones, Matteo Darmian i Antonio Valencia također bili nedostupni.

Mason Greenwood (17), je takođe trenutno izvan konkurencije, a menadžer Uniteda Ole Gunnar Solskjaer priznaje da su njegove mogućnosti pred put u Selhurst Park - ograničene.

"Još nismo imali sastanak, ali mislim da nema mnogo pozitivnih stvari", rekao je Solskjaer.

"Još ne znam spisak igrača koji bi trebalo da su povrijeđeni, Matteo Darmian je trenirao neki dan, ali ne mislim da će biti spreman. Marcos Rojo će biti uključen. Za Rashforda još uvijek čekamo da vidimo kako njegov gležanj reaguje na tretman. Što se mišićnih povreda tiče prerano je za razmišljanje o njima. To je to.

„Phil Jones je jedan dan bio bolestan tokom protekle sedmice, tako da ga nećemo forsirati dok se ne oporavi. Srećom u odbrani imamo trojicu spremnih, Victora Lindelofa, Chrisa Smallinga i Erica Baillyja, njih troje će putovati."

Lingard je doveden da zamijeni Matu sredinom prvog poluvremena protiv Liverpoola, ali je zamijenjen neposredno prije pauze nakon što je pogoršao ozljedu mišića.

Solskjaer priznaje da je možda prebrzo vratio engleskog internacionalca, dok se još nije potpuno oporavio i insistira da neće napraviti istu grešku sa Martialom, koji se i dalje oporavlja od problema sa preponama.

"Martial neće biti spremni za ovu utakmicu", rekao je Solskjaer. "Ne možemo riskirati. Možda jesmo protiv Southamptona, ali nećemo rizikovati više ni jednu. Gledajući unatrag, mogli biste reći da je Lingard bio željan, ali je radio dobro na treningu, obavio posao oporavka i rehabilitaciju."

"Možda je bilo nekoliko dana prerano, ali opet je to bio Liverpool i on je očajnički želio biti dio te utakmice."

Potražite više informacija na temu Premier league:

Solskjaer je pozvao Romelua Lukakua i Alexisa Sancheza da se pridruže da se priključe ekipi, pojačaju je i popune prazninu koju su ostavili Rashford, Martial i Lingard.

"To je prilika za njih da pokažu svoj potencijal", rekao je Solskjaer i dodao: "Reputacija je jedna stvar, ali njihov potencijal je visok. Njih dvojica su dobri drugovi, dobro se razumiju, tako da bi ovo mogla biti prilika za njih dvojicu da pronađu neku formu i da nam zadaju glavobolju za odabir kada svi budu ponovo spremni."

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi