Pun Old Trafford, povratak Ronalda, ali ništa novo od Manchester Uniteda

Remi s Rayom

Pun Old Trafford, povratak Ronalda, ali ništa novo od Manchester Uniteda

M. Šljivak

Manchester United remizirao je (1:1) u pripremnom meču protiv Rayo Vallecana odigranom na Old Traffordu.

Teatar snova bio je pun, Ronaldo se pojavio na terenu od prve minute ovog meča nakon velike sage o njegovoj budućnosti, ali United nije uspio da pobijedi slabijeg rivala kao i mnogo puta tokom proteklih sezona.

Rayo je prijetio nakon samo desetak sekundi. Heaton je odbranio, a prva prava šansa domaćih viđena je u 12. minuti kada je Ronaldo iz dobre pozicije šutirao preko gola.

Dobru šansu u 30. minuti imao je Christian Eriksen. Nije uspio zabiti, a prvo poluvrijeme okončano je šansom Chonga koji ne pogađa i na odmor se odlazi rezultatom 0:0.

Oglasi

Cristiano je napustio igru na poluvremenu. Umjesto njega je ušao Amad Diallo i mladi napadač je odmah postigao i pogodak za prednost od 1:0 u 48. minuti meča.

Kratko je trajala radost domaćih navijača. Samo deset minuta kasnije Garcia je postigao pogodak za 1:1.

To je na kraju bio i konačan rezultat. Napravljen je veliki broj izmjena koji je ugušio ritam utakmice i ostalo je 1:1.

United je od prve minute nastupio u ovom sastavu: Heaton, Laird, Varane, Martínez, Telles, Garner, Van de Beek, Eriksen, Chong, Garnacho, Cristiano Ronaldo.

Crveni đavoli novu sezonu otvaraju naredne nedjelje domaćim duelom protiv Brightona.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi