Oni vide nešto posebno u ovom čovjeku: Nevjerovatna ponuda Manchester Uniteda za De Jonga
Foto - EPA

Ne odustaju od njega

Oni vide nešto posebno u ovom čovjeku: Nevjerovatna ponuda Manchester Uniteda za De Jonga

Midhat Šljivak

Frenkie de Jong velika je želja novog menadžera Manchester Uniteda Erika ten Haaga.

Menadžer Crvenih đavola radi sve kako bi nagovorio veznjaka Barcelone da dođe na Old Trafford, ali svi razgovori su bili uzaludni jer De Jong silno želi ostati u Barceloni.

Njegov ostanak nije po volji rukovodstvu Barce. Oni bi ga rado prodali kako bi se riješili ogromnog ugovora kojeg 25-godišnji veznjak ima, a United je spreman da im ponudi cifru koju žele na Camp Nou.

Očigledno da United vidi nešto posebno u De Jongu, pa su tako odlučili ponuditi mu nevjerovatnu cifru po kojoj bi postao jedan od najplaćenijih fudbalera u Engleskoj.

Daily Mail navodi kako je nizozemskog veznjaku ponuđena sedmična plata od 550.000 eura, ali su u Unitedu spremni i da mu daju 20 miliona eura koje mu na ime ugovora duguje Barcelona.

Katalonci zbog finansijskih problema imaju određena dugovanja prema fudbalerima. De Jongu su dužni čak 20 miliona eura i to je popriličan problem za tim s Camp Noua.

Oglasi

Ponuda je ovo kakvu Barcelona ne može odbiti, ali teško će išta De Jonga uvjeriti da ode iz kluba.

Niko normalan ne bi izašao iz ovakvog ugovora: Zbog ove cifre u Barceloni se hvataju za glavu

Nizozemski veznjak bio je želja Manchester Uniteda i Chelseaja, ali on nema namjeru da ode iz kluba što je i saopštio rukovodstvu kluba.

Predsjednik Joan Laporta ističe kako Frenkie ima ugovor i da ga niko ne tjera na bilo šta protiv njegove volje, pa i na smanjenje plate koje bi bilo neophodno kako bi se registrovali novi fudbaleri.

"Razgovori s Frenkiejem o smanjenju plate? S njim je ista situacija kao i s ostatkom tima. Novi igrači su se prilagodili strukturi plaćanja. FdJ ima ugovor i mi ga ne možemo natjerati da prihvati smanjenje. To je njegova odluka", rekao je Laporta.

Govorio je i o interesu Manchester Uniteda za ovog fudbalera, te o eventualnom odlasku u Chelsea.

Oglasi

"Zaista vam ne mogu ništa reći o De Jongu i Manchester Unitedu, ali mogu to da postoji velika mogućnost da ostane u klubu. Je li ponuđen Chelseaju? Ne, nije. Večerao sam s vlasnikom kluba Toddom Boehlyjem i samo smo pričali o svijetu fudbala", istakao je Laporta.

Nije nikakvo čudo što De Jong želi ostati u klubu. Njegov ugovor je produžen usred pandemije i Barcelona mu je dala nevjerovatnu cifru.

Njegov četverogodišnji ugovor vrijedan je 88.58 miliona eura. Pored ove cifre Nizozemac će kroz razne bonuse dobiti još 20.8 miliona i Katalonci se hvataju za glavu zbog ovog ugovora.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Cifre su prema navodima El Confidenciala izuzetno zabrinjavajuće za rukovodstvo kluba. Zbog toga žele da se riješe De Jonga, no od toga za sada nema ništa.

De Jong je na Camp Nou stigao 2019. godine iz Ajaxa za 75 miliona eura. Odigrao je 140 utakmica i postigao je 13 golova.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

retro
iako imaju na klupi iz omladinskog pogona jednog extra veznjaka al ili ne vide ili ne zele da vide, ne znam sta je problem svi navijaci vide trener "nijedan" od odlaska Fergusona ne vidi...sve vise mi lici da su treneri marionete a neko iz sjene kroi sastav jer uporno forsiranje panjeva koi nmgu igrat ni u Sautemptonu nista drugo ne sluti !
3 0
King_Kenny
...znaci ovaj invalid bi bio placeniji od Salaha...ovi u Man.Unitedu su bas ocajni pa pokusavaju preplacivanjem panjeva da nekog zaplase,ali na terenu ne igraju cijene igraca nego kvalitet,ovaj Ten Hag je prevara koja puni kasu Ajaxu i skuplja ove Holandjane sa svih strana...
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi