Manchester United razbio Bayern na Old Traffordu povodom 20 godina od čuvenog finala Lige prvaka
United je slavio sa visokih 5:0

"Starci" Uniteda su pokazali današnjim zvijezdama kluba sa Old Trafforda kako se igra

Manchester United razbio Bayern na Old Traffordu povodom 20 godina od čuvenog finala Lige prvaka

S. Pašalić

Manchester United je danas na Old Traffordu odigrao utakmicu protiv Bayerna i slavio sa visokih 5:0.

Bila je ovo utakmica legendi dva kluba koja se igrala povodom 20 godina od legendarnog finala Lige prvaka kada je Manchester United na Camp Nou u šokantnoj završnici stigao do pobjede i naslova prvaka Evrope.

Bayern je tada vodio već od 6. minute golom Baslera, a onda je United golovima u 91. i Solskjaera u 93. minuti stigao do čudesnog preokreta i osvojio trofej Lige prvaka.

Danas su navijači na Old Traffordu uživali u revijalnoj utakmici, a već u 4. minuti igrač koji im je 1999. godine donio trofej postigao je prvi gol.

Jesper Blomquist je sjajno asistirao, a Ole Gunnar Solskjaer nije imao težak zadatak i postigao je gol za 1:0.

U 30. minuti United je stigao i do drugog gola, a strijelac je ovaj put bio Dwight Yorke koji je sjajno pogodio iz voleja za 2:0.

Bayern se držao do 79. minute, a onda je Nicky Butt postigao lijep gol za 3:0, a pet minuta kasnije Louis Saha je povisio na 4:0.

Najljepši potez je stigao na kraju utakmice kada je David Beckham u 90. minuti sjajnim driblingom 'slomio' igrača Bayerna i postigao gol za konačnih 5:0.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi