"Sir Alex nije želio Solskjaera na mjestu menadžera, njegov izbor je bio Pochettino"

Izvor blizak legendarnom stručnjaku tvrdi

"Sir Alex nije želio Solskjaera na mjestu menadžera, njegov izbor je bio Pochettino"

M. Šljivak

Sir Alex Ferguson je apsolutna legenda Manchester Uniteda.

Danas 77-godišnji škotski stručnjak je sa Unitedom od 1986. do 2013. godine osvojio 38 trofeja, ali nakon njegovog odlaska klub se našao u velikim problemima.

Nisu Crveni đavoli ni prišli tituli prvaka. Najbolji uspjeh je ostvario Jose Mourinho, koji je sezonu završio na drugom mjestu, a menadžeri se nakon Sir Alexa mijenjaju kao na traci.

Krenulo je sa Davidom Moyesom, pokušali su Louis van Gaal i Jose Mourinho, ali United jednostavno nije onaj stari i nisu ni blizu novog naslova prvaka.

Sada je na mjestu menadžera Ole Gunnar Solskjaer. Norvežanin je zamijenio Mourinha krajem prošle godine, ali nakon početnog bljeska, sezona je na kraju završena očajno sa šestim mjestom na tabeli.

Izvor blizak Fergusonu u razgovoru za Daily Mail tvrdi da legendarni menadžer nije bio za Solskjaera kao novog menadžera. Njegov izbor je bio Mauricio Pochettino.

"Sir Alex voli United i uvrijeđen je što se njegovo mišljenje o novom menadžeru nije uvažilo. Svjestan je da više nije glavni u klubi, ali smatra da bi bilo lijepo da su ga konsultovali", istakao je izvor Daily Maila i dodaje:

"Ferguson se ne želi miješati i nikada javno ne bi nikog ponižavao ili pričao sa nekim o svom viđenju situacije", rekao je 'izvor'.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Solskjaer će povesti United u novu sezonu. Norvežanin će dobiti i određena pojačanja, a vidjet ćemo hoće li na kraju imati podršku rukovodstva, ako se loši rezultati nastave.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi