Dva gola Casemira i majstorija Freda za sigurnu pobjedu Manchester Uniteda

Ostvarena pobjeda protiv Readinga

Dva gola Casemira i majstorija Freda za sigurnu pobjedu Manchester Uniteda

E. Oštraković

Utakmicu šesnaestine finala FA kupa na Old Traffordu su odigrali Manchester United i Reading, a pobjedu je ostvarila domaća ekipa sa 3:1, te je tako izborila prolaz u narednu rundu takmičenja.

Manchester United je bio apsolutni favorit na ovoj utakmici, a posebno je to bilo jasno kada su objavljene postave, jer je za domaću ekipu igrao najjači tim.

Prvo poluvrijeme proteklo je u apsolutnoj dominaciji Manchester Uniteda, ali gosti su se branili fenomenalno i odolijevali su napadi domaće ekipe.

Uspjeli su nogometaši Manchester Uniteda postići gol u prvom poluvremenu i to u 35. minuti preko Rashforda, ali je poništen zbog nedozvoljene pozicije.

Tako se na odmor otišli pri neriješenom rezultatu, a jasno je bilo da će Reading pokušati sačuvati svoju mrežu do kraja utakmice i izbpriti ponovljenu utakmicu.

Ipak, to im nije pošlo za rukom. U 54. minuti je Casemiro nakon sjajne asistencije Antonyja postigao gol za vodstvo Manchester Uniteda od 10.

Oglasi

Samo četiri minute kasnije bilo je 2:0. Ponovo je strijelac bio Casemiro, ali ovaj put je postigao pravu golčinu.

Treći gol je za Manchester United postigao Fred. Asistirao mu je Bruno Fernandes, a gol je postignut u 67. minuti utakmice.

Konačan rezultat postavio je Mbengue koji je postigao utješni gol za Reading u 72. minuti i tako je ublažio poraz svoje ekipe.

Vrijedi istaći i to da je Reading od 65. minute igrao sa igračem manje jer je dva žuta kartona u samo pet minuta dobio Carroll.

Na kraju je Manchester United opravdao ulogu favorita na ovom susretu i sasvim zasluženo je izborio prolaz u narednu fazu takmičenja.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi