Manchester United savladao Newcastle, šest golova Arsenala

Capital One Cup

Manchester United savladao Newcastle, šest golova Arsenala

Danas je na programu bilo šest utakmica engleskog Capital One Kupa. U 20 sati i 45 minuta počelo je pet susreta, dok je u 21 počeo susret između WBA i Liverpoola. 

Londonski Arsenal dočekao je na svom stadionu ekipu Coventryja te je postigao čak šest golova, dok je primio samo jedan. Na prvi pogodak se čekalo do šest minuta prije kraja prvog poluvremena, a prvi pogodak u dresu Topnika postigao je Olivier Giroud. U drugom poluvremenu, Arsenal je samo potvrdio koliko je bolji, a novi pogodak za Topnike stigao je u 57. minuti. Ovoga puta pogodio je Alex Oxlade-Chemberlain. Nedugo zatim, stigla su još dva gola domaćih. Strijelci u 63. i 74. minuti bili su Aršavin i Walcott. Ipak, golijada tu nije stala. U 78. minuti, Ball je smanjio na 4:1, a samo dvije minute kasnije na 5:1 povisio je Miquel. Konačnih 6:1, djelo je Walcotta.


Tottenham je večeras gostovao kod Carlislea i uspio je upisati trijumf.

Ekipa sa White Hart Lanea je povela u 37. minuti, a strijelac vodećeg gola bio je Jan Vertonghen. Nakon dobrog prvog poluvremena, i u drugom se nastavila dobra igra Tottenhama, a nije se dugo čekalo na drugi gol londonske ekipe. U 53. minuti na 0:2 povisio je Townsend. Samo minut prije kraja susreta konačnih 0:3 postavio je Sigurdsson.

Crveni đavoli ugostili su večeras na Old Traffordu Newcastle United te su slavili sa 2:1.

Manchester United je na odmor otišao sa prednošću od 1:0, a strijelac jedinog gola u prvih 45 minuta igre bio je Anderson. Brazilac je postigao prelijep pogodak sa nekih 20-ak metara. U drugom poluvremenu, nastavila se dobra igra obje ekipe. Ipak, prvi do gola ponovo su stigli domaći. Cleverley je pogodio u 58. minuti na asistenciju Welbecka, a samo četiri minute kasnije, Newcastle je postigao svoj prvi pogodak. Strijelac je bio Cisse. Ipak do kraja susreta, Svrake nisu uspjele da poravnaju, a Crveni đavoli su izborili prolaz dalje.

Ekipa Norwicha ugostila je večeras Doncaster te je slavila sa minimalnih 1:0

Kanarinci su poveli sredinom prvog poluvremena, tačnije u 26. minuti golom Tetteyja. Sa 1:0 se otišlo i na odmor. U nastavku susreta gosti nisu našli način da izbjegnu poraz te je ostalo minimalnih 1:0 koji vode domaće u narednu fazu takmičenja.


Svoj duel večeras su odigrali i QPR i Reading, a uspješniji su bili gosti.

Nakon prvog poluvremena rezultat je bio izjednačen, 1:1, a pogađali su Hoilett za domaće u 14. i Gorkss za goste u 16. minuti. U nastavku susreta domaći ponovo dolaze do prednosti. Strijelac je u 71. minuti bio Djibril Cisse. Nedugo zatim, uslijedio je preokret gostiju, koji su golovima Shoreya u 76. i Pogrebnyaka 81. minuti  poveli sa 2:3 što se na kraju ispostavilo da je bio i konačan rezultat susreta.

Potražite više informacija na temu Premier league:





Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.