Manchester United se pridružio Barceloni

Liga prvaka

Manchester United se pridružio Barceloni

Manchester United je večeras na svom Old Traffordu, kako se to i očekivalo, ovjerio prolazak u finale Lige prvaka gdje će na Wembleyu odmjeriti snage sa Barcelonom.

Menadžer Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson na teren je u polufinalu Lige prvaka protiv Schalkea poslao gotovo pa rezervnu ekipu, bez sedam standardnih prvotimaca.

Međutim, ni to nije smetalo domaćima da bolje otvore susret, ali je Schalke ipak prvi zaprijetio golu domaćina kada je u sedmoj minuti Jefferson Farfan sa dvadesetak metara uputio prvi udarac u okvir gola, ali je bio neprecizan.

Igrala se 26. minuta kada je Manchester United poveo. Mladi Gibson je odlično uposlio Antonija Valenciju, koji je potom bez većih poteškoća matirao golmana Schalkea Manuela Neuera.

Gosti se nisu ni snašli, a Manchester je nakon pet minuta povisio prednost na 2:0. Ovog puta uloge su se promijenile, pa je Valencija uposlio Gibsona, a ovaj je sa 15 metara pogodio Neuera, koji nije najbolje reagovao, pa se lopta odbila od njega u gol.

Ipak, Schalke je već u 34. minuti uspio smanjiti. Odbrana Manchester Uniteda veoma je slabo reagovala na jedno ubacivanje sa desne strane, pa je lopta došla do Jurada koji smanjuje vodstvo lidera engleske Premier lige.

Prvi dio drugog dijela igre protekao je u nešto mirnijoj igri, a onda je Manchester United odlučio definitivno riješiti sve dileme oko prolaska u finale kada je na scenu stupio Brazilac Anderson.

Anderson je prvo u 72. minuti iz gužve pred golom Neuera iz drugog pokušaja pogodio za 3:1, a onda je šest minuta kasnije svojim drugim golom zapačatio prolazak engleskog kluba u finale, koje će igrati na Wembleyu protiv Barcelone.





szólj hozzá: Manchester Utd 3-1 Schalke
szólj hozzá: Manchester Utd 4-1 Schalke

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.