Wolvesi zamalo na prljav način osvojili bod: Manchester United minimalnom pobjedom otvorio sezonu

Pobjeda Crvenih đavola na otvaranju sezone

Wolvesi zamalo na prljav način osvojili bod: Manchester United minimalnom pobjedom otvorio sezonu

Eldar Ganibegović

Utakmicom Manchester United - Wolverhampton okončano je prvo kolo engleske Premier lige, a Crveni đavoli su slavili minimalnim rezultatom od 1:0. Gol odluke postigao je francuski defanzivac Raphael Varane.

Na prvo veće uzbuđenje čekali smo do 12. minute. Rashford je izašao sam na golmana gostiju, no Jose Sa mu je odrbanio udarac.

Naredne dvije dobre šanse imali su gosti. Prvo je u 27 minuti Cunha dodao do Sarabije koji s vrha kaznenog prostora šutira malo pored gola. Šest minuta kasnije je upravo Cunha imao priliku, ali je njegov šut otišao pored gola.

Uslijedile su minute Manchester Uniteda i to u nadoknadi. Prvo je Antonyjev šut blokirao jedan fudbaler gostiju, da bi Varane nakon kornera glavom šutirao pored gola.

Prva šansa u nastavku bila je za goste i to u 49. minuti kada je Cunha iz blizine pogodio stativu.

Antony tri minute nakon toga šutira, no udarac mu je opet blokiran, da bi u 55. minuti Onana zaustavio novi sjajna pokušaj Cunhe.

Oglasi

Trenutak odluke dogodio se u 77. minuti. Aaron Wan-Bissaka je centrirao, a sve je dobro pratio Raphael Varane i pogodio za tri boda Crvenih đavola.

Mogao je Wolves do izjednačenja samo sedam minuta kasnije. Fabio Silva je napravio sjajnu poziciju za šut i šutirao, ali Onana se ponovo istakao.

Minut kasnije isti igrač ponovo je bio tragičar. Izašao je sam na Onanu, ali je kamerunski golman ponovo izašao kao pobjednik i sačuvao mrežu u svom prvom nastupu u Premier ligi.

Vjerovali ili ne, Fabio Silva novu sjajnu šansu propustio je u 89. minuti kada je njegov pokušao blokirao jedan fudbaler Crvenih đavola. 

Gosti su i na prljav način u sedmoj minuti nadoknade pokušali do boda, ali nisu uspjeli. Saša Kalajdžić pao je u kaznenom prostoru domaćih, sudija je gledao VAR i pokazao mu samo žuti karton za simuliranje. 

Manchester United se tako priključio Newcastleu, Brightonu, Manchester Cityju, Arsenalu, Fulhamu i Crystal Palaceu među ekipama koje su ostvarile trijumfe u prvom kolu.

Drugo kolo na rasporedu je narednog vikenda. Manchester United će u goste kod Tottenhama, dok će Wolvesi na svom terenu dočekati Brighton.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premier league, 1. kolo:

Manchester United - Wolverhampton 1:0 (Varane 76') 

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Eno30
Bravo United tjesna pobjeda. A ovi klošari što vas ne vole i pišu gluposti nisu mi gledali temu mogu lagano da ga cuclaju
1 1
user1625662227
Wolvesi ih pronosali u zubima, ne znaju ni oni kako su došli do 3 boda.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi