"Mancini će brzo gurnuti Džeku u vatru"

Muhamed Konjić o Džekinom transferu

"Mancini će brzo gurnuti Džeku u vatru"

Adnan Beganović

Nekadašnji reprezentativac naše zemlje Muhamed Konjić sedam godina je proveo na Otoku i sasvim sigurno je jedan od onih koji u ovom trenutku o Premiershipu znaju mnogo toga.

Muhamed Konjić ostavio je dubok trag u Coventry Cityju, a od navijača tog kluba dobio je nadimak "Big Mo". I danas nekadašnji reprezentativac naše zemlje prati dešavanja u Premiershipu, a u razgovoru za SportSport.ba "Big Mo" je komentarisao transfer Edina Džeke u Manchester City.

"Prije svega želim naglasiti da sam presretan zbog Edina. Došao je u najjaču evropsku ligu u klub koji ima velike ambicije i njegova želja se ispunila", rekao je Konjić za SportSport.ba i dodao:

"Mancini ga je želio vidjeti u svom timu i to je za Edina veliki plus. Međutim, brine me to što je transfer realiziran u januarskom prelaznom roku. Svi dobro znamo da je Edin bio na odmoru, te da zbog liječničkih pregleda i papirologije nije trenirao. To me pomalo zabrinjava."

Otočki mediji špekulišu da će Dijamant zaigrati već 15. januara u duelu protiv Wolverhamptona.

"Ne znam da li su to samo špekulacije. Manciniju je trebao igrač tipa Džeke i na njegovo insistiranje je doveden. City ima velike ambicije. Ove godine je osnovni cilj Liga prvaka i ukoliko Građani ne izbore nastup u elitnom evropskom takmičenju sasvim sigurno će biti promjena. Mancini i City nemaju mnogo vremena, neka četiri mjeseca i zbog toga mislim da će Džeko veoma brzo biti gurnut u vatru, pa možda čak i 15. januara. Ja bih iskreno volio da Mancini ima strpljenja, odnosno da Edina polako uvodi u igru, no nisam uvjeren da će se moje želje ostvariti.", ističe Konjić.

Nekadašnji reprezentativac naše zemlje smatra da je Mancini pogodio, odnosno mišljenja je da će se Dijamant snaći na Otoku, te da će Građanima dati jednu dimenziju više.

"Edin je vrhunski napadač i to je svima jasno. Stabilan je, postiže golove glavom, te lijevom i desnom nogom. Ima sve karakteristike vrhunskog napadača. Ja iskreno uživam kada gledam kako prima loptu  sa igračem na leđima i nakon toga u svakom trenutku zna šta uraditi. Ako treba asistirati, Edin će asistirati, ako pak treba driblati, on će to uraditi. Jednostavno, City će sa njim dobiti jednu dimenziju više. Do sada to nije izgledalo spektakularno, ali Džekin dolazak otvara Manciniju mnogo opcija", misljenja je Konjić.

Na kraju razgovora "Big Mo" se prisjetio i svog debija u Premiershipu, te je još jednom naglasio da ga pomalo zabrinjava samo to što je transfer realiziran u januarskom prelaznom  roku.

"Ja sam potpisao ugovor sa Coventryjem u januarskom prelaznom roku, tačnije 13. januara i situacija mi je bila veoma slična Edinovoj. Nisam trenirao, ganjala se radna dozvola i kada se sve završilo uslijedio je debi i to protiv Tottenhama. Dao sam sve od sebe, navijači su bili oduševljeni, no već u narednim utakmicama osjetilo se netreniranje. Nisam bio sto posto spreman, a uvijek sam davao sve od sebe i onda dolaze te sitne povrede", govori Konjić i dodaje:

"Upravo iz ovih razloga sam i rekao da me pomalo zabrinjava to što je transfer realiziran u januaru. Trebat će Edinu i sreće, a nekako sam siguran da će ga i pomaziti jer on je to zaslužio".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.