Mancini: Džeko i Bent su slični igrači

Danas se sastaju Aston Vila i Manchester City

Mancini: Džeko i Bent su slični igrači

Zajedno koštaju 51 milion funti. Danas će se suočiti na Villa Parku, Darren Bent i naš Edin Džeko. 26-godišnji Englez je pojačao tim iz Birminghama za 24 miliona funti, dok je za tri miliona više naš reprezentativac prešao na Eastlands.

Menadžer Manchester Cityja, Roberto Mancini ističe kako su Edin Džeko i Darren Bent slični igrači, te je opet ponovio kako je sretan što je reprezentativac Bosne i Hercegovine došao na Eastlands.

"Bent je fantastičan napadač. Postigao je dosta golova u Engleskoj. Aston Villa će puno dobiti na njemu", rekao je Mancini, dodavši:

"On i Džeko su slični igrači. Ja sam vrlo sretan svojim izborom i mislim da je Džeko jedan od najboljih napadača u Evropi. Htjeli smo ga od ljeta. On je uvijek bio naš primarni cilj, a sada smo zadovljni jer smo ga dobili".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.