Mancini: Hart je pomalo "uobražen"

Italijan vjeruje da je Hart među boljima u Evropi

Mancini: Hart je pomalo "uobražen"

Menadžer Manchester Citya smatra da je njegov golman pomalo "uobražen", ali i da mu to pomaže u nastupima na visokom nivou.

Mancini je mišljenja da je golmanu potreban jedan vid arogancije na terenu.

 

" Svaki golman treba imati to u sebi, ako to nije slučaj, onda možete izabrati neki drugi posao. Ako želite biti golman, morate biti svjesni odgovornosti", izjavio je Mancini.

 

Izjava o tome kako je Hart "uobražen" se mogla čuti i od Rooneya, na svom twitter profilu je Englez izjavio i da je Hart najbolji golman svijeta.

 

Mancini je također odbacio tvrdnje da će Hartova greška na prošloj utakmici u dresu reprezentacije utjecati na njegovog golmana.

Potražite više informacija na temu Premier league:

 

" Mislim da je Hart najbolji golman u Engleskoj i jedan od najboljih u Evropi, golman ponekad može napraviti grešku, to je normalno. Joe je dovoljno jak, zna da je jedan od najboljih, ali ako želi tako nastaviti, onda mora raditi naporno. Svako može napraviti grešku, nemoguće je biti savršen. Samo je Mario taj koji je savršen svakog dana", kroz šalu je rekao trener Citya.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.