Mancini: Nadam se da će Kovačić ostati u Interu

Trener Intera

Mancini: Nadam se da će Kovačić ostati u Interu

Inter je na oproštaju od sezone u italijanskom prvenstvu savladao Empoli rezulatom 4:3, a asistenciju u ovom susretu ubilježio je hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić.

Trener Roberto Mancini za tamošnje medije govorio je o budućnosti kluba i nada se kako će naredne sezone dio momčadi ostati upravo Mateo Kovačić, te prvi strijelac Mauro Icardi. 

"Što se tiče Kovačića, volio bih zadržati najbolje igrače. Međutim, moramo voditi računa i o financijama. Nadam se da će Kovačić ostati, on je kvalitetan mladi igrač koji bi dolaskom iskusnih prinova mogao nastaviti svoj napredak. Ako Icardi bude opet zabijao preko 20 golova u sezoni, može i on ostati", poručio je trener Intera, te se osvrnuo na proteklu sezonu.

"Bilo je važno završiti takmičenje pobjedom, to je pozitivna stvar. Sada imamo dva mjeseca u kojima ćemo planirati novu sezonu. Moramo biti pojačani i siguran sam da će nas predsjednik podržati. Neigranje u Ligi prvaka neće nas spriječiti u dovođenju vrhunskih igrača, veliki klub poput Intera može jednu sezonu bez Evrope", kazao je Roberto Mancini. 

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.