Mancini: Ne mogu da vjerujem da Abramovič još razmišlja o ostanku Di Matea

Nakon osvojenog Fa kupa i Lige prvaka

Mancini: Ne mogu da vjerujem da Abramovič još razmišlja o ostanku Di Matea

A. Haznadarević

Roberto Mancini, menadžer novog prvaka Premiershipa je priznao da se čudi tome što vlasnik Chelseaja Roman Abramovič još uvijek razmišlja da li da na klupi zadrži Roberta di Mattea koji preporodio ekipu i sa njom osvojio dva trofeja u tako kratkom periodu.

"Pročitao sam da Abramovič još nije odlučio da li Di Matteo ostaje. On je za tri mjeseca osvojio FA kup i Ligu prvaka. Šta je mogao bolje uraditi od toga? Ništa", smatra Mancini koji se zatim osvrnuo na špekulacije o dovođenju Milanovog napadača Zlatana Ibrahimovića te mladog Ramireza u City:

"Ibrahimović je šampion, ali ja imam četiri jaka napadača. Nije tačno to što se priča. Ramirez je dobar, mlad fudbaler velikog potencijala, ali u napadu smo sasvim dobri", poručuje Mancini.

Na pitanje novinara da li je zadovoljan svojim poslom u Premiershipu, Mancini je još jednom ponovio da je prezadovoljan prije svega sa skidanjem Uniteda sa trona:

"Sretan sam na Ostrvu. Prekinuli smo vladavinu Manchester Uniteda i napravili historiju. Za kratko vrijeme, za samo dvije godine, napravili smo odličan posao i osvojili Premier ligu", zaključuje italijanski stručnjak.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.