Mancini: Odgoda Eura bi nam mogla pomoći
EPA

Selektor Italije za Rai 1

Mancini: Odgoda Eura bi nam mogla pomoći

Selektor Italije Roberto Mancini smatra da bi odlaganje Evropskog prvenstva moglo dobro doći njegovoj selekciji.

Azzuri su do plasmana došli s lakoćom pobijedivši u svih deset kvalifikacijskih utakmica, a žrijeb im je za protivnike na Evropskom prvenstvu donio Tursku, Wales i Švicarsku.

Sada kada je Evropsko prvenstvo zbog pandemije koronavirusa odgođeno, Mancini je u razgovoru za Rai 1 kazao kako bi to moglo na kraju biti prednost za Italijane.

"Razočaravajuće je što nećemo igrati Evropsko prvenstvo, no u isto vrijeme mislim da bi to mogla biti i naša prednost jer smo mlad tim. Godina iskustva bi mogla biti korista", kazao je Mancini, vjerujući da bi Azzuri mogli doći i do trofeja.

"Mislim da ćemo biti među državama koje su sposobne osvojiti to. Ne volim postavljati pitanja svojim igračima, nije u redu ograničavati njihove osobnosti."

Evropsko prvenstvo je, podsjetimo, prolongirano za ljeto 2021. godine.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi