"Mario je jedan od najboljih napadača na svijetu, ali to nije dovoljno..."

Da li će Balotelli dobiti novu priliku u dresu reprezentacije Italije?

"Mario je jedan od najboljih napadača na svijetu, ali to nije dovoljno..."

Selektor italijanske reprezentacije Roberto Mancini je ponovo odgovarao na pitanja novinara o svom miljeniku, danas napadaču Brescije, Mariju Balotelliju.

Mancini je Balotellija trenirao u Interu i Manchester Cityju i sigurno da ga poznaje puno bolje od mnogih drugih koji su imali priliku sarađivati sa nestašnim Italijanom.

Brescia je tenutno zadnja na tabeli Serije A, a "Lastavicama" nije pomogao ni Balotellijev dolazak. Pitanje je da li će i kada Balotelli dobiti novu priliku u reprezentaciji?

"Zbog kvaliteta koje je imao i još uvijek ima, Mario je među najboljim napadačima na svijetu. Ali to nije dovoljno", izjavio je Mancini za Sky Sport Italia, pa nastavio:

"Nije uradio puno toga u Bresciji ove godine i on sam to zna. On se nada da će ponovo biti kao Mario iz Cityja ili sa Euroa 2012... Vrata reprezentacije su otvorena za sve".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Mancini je potom poručio da je cilj Italija osvajanje UEFA Lige nacija i Evropskog prvenstva koje je odgođeno za naredno ljeto.

"Jako sam zadovoljan reprezentacijom, iako se sada već neko vrijeme nismo sastajali. Pokušaćemo biti dobri i cilj je osvajanje Lige nacija i Evropskog prvenstva", poručio je Mancini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi