Mancini: Vratit ću Balotellija u reprezentaciju

Zvanično predstavljen novi selektor Italije

Mancini: Vratit ću Balotellija u reprezentaciju

Endin Čaušević

Roberto Mancini danas je zvanično predstavljen kao novi selektor reprezentacije Italije nakon što je odlučio napustiti ruski Zenit prije nekoliko dana.

Mancini se dugo vremena povezivao sa Italijom, ali je došao u prvi plan tek kada je Carlo Ancelotti odbio ovu ponudu. Nekadašnji trener Intera i Manchester Cityja je ekspresno dobio sporazumni raskid saradnje u Zenitu, a samo dan kasnije je potvrđeno da je on novi selektor Italije.

Na press konferenciji koja je danas održana Mancini je otkrio kakve planove ima, te da mu je glavni cilj da Italiju vrati u sami vrh gdje joj je i mjesto. On je potvrdio da će već u narednim utakmicama vratiti Marija Balotellija u reprezentaciju.

"Sigurno je da ću veoma brzo razgovarati s Balotellijem i najvjerovatnije ću ga vratiti u reprezentaciju ako to on bude želio. Italija ima mnogo kvalitetnih igrača i to je naša prednost koju moramo iskoristiti. Vjerujem da Mario može mnogo donijeti našoj ekipi i nadam se da će zablistati kao na Evropskom prvenstvu 2012. godine", rekao je Mancini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi