Di Francesco: Džeko još uvijek može nositi ekipu na svojim plećima

Priznao da želi Balotellija

Di Francesco: Džeko još uvijek može nositi ekipu na svojim plećima

Endin Čaušević

Fudbaleri Rome iza sebe imaju uspješnu sezonu u kojoj su izborili direktan plasman u Ligu prvaka, ali u prvi plan se ističe rezultat u ovom takmičenju gdje je Vučica na iznenađenje mnogih stigla do polufinala.

Iako je Eusebio Di Francesco znao biti na udaru navijača u prvom dijelu sezone zbog loših rezultata na kraju može biti zadovoljan ostvarenim rezultatom. Roma je završila među četiri najbolje ekipe u Evropi, a ono što je najvažnije plasirali su se direktno u Ligu prvaka.

Trener Rome je u izjavi za italijanske medije priznao da će klub biti aktivan u ljetnom prelaznom roku. U posljednje vrijeme s Romom se dosta povezuje Mario Balotelli koji će biti slobodan igrač. DI Francesco je priznao da je zainteresovan za ovog napadača kako bi olakšao posao i Edinu Džeki.

"Htio sam Balotellija dovesti još dok sam bio u Sassuolu. Prije nego donesemo neku odluku potrebno je da razgovaram s njim i upoznam ga. Znamo kakve kvalitete on ima, ali ne želimo žuriti. Džeki je potrebna pomoć. Edin je pokazao da je veliki profesionalac kada je ostao u klubu i odbio Chelsea. On je veoma važan igrač za nas i što je najvažnije još uvijek može na svojim plećima da ponese ekipu i povuče saigrače naprijed", rekao je Di Francesco.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi