Mandžukić zabio dva bivšem klubu, Borussia opet kiksala

Bundesliga, 5. kolo

Mandžukić zabio dva bivšem klubu, Borussia opet kiksala

Edmir Škorić

Njemački prvak, Borussia iz Dortmunda, ponovo je kiksao i to na gostovanju u Frankfurtu, dok vodeći Bayern nije imao većih problema protiv Wolfsburga, kao ni Schalke protiv Mainza. 

Bayern je nedodirljiv ove sezone. Bavarci su vezali večeras petu prvenstvenu pobjedu, a na Allianz-Areni stradao je Wolfsburg, koji već četiri kola ne zna za pobjedu. 

 

Minhenski sastav stigao je do vodstva nakon 24 minute igre. Franck Ribery se ubacio po desnoj strani, poslao povratnu loptu na prvu stativu, gdje ju je spremno dočekao Bastian Schweinsteiger i zakucao u mrežu nemoćnog Diega Benaglija.

 

Do kraja prvog dijela švicarski golman uspio je sačuvati mrežu. U nastavku se raspucao Hrvat Mario Mandžukić, koji je s dva pogotka riješio pitanje pobjednika i tako na njemu najbolji način ispratio bivši klub, koji ga je ljetos pustio u redove Bayerna.

 

Schalke je u Gelsenkirchenu stigao do treće pobjede. Mainz nije previše namučio domaće na Veltins-Areni, gdje je slavilo na kraju oko 60.000 gledatelja (naravno, osim onih koji su došli bodriti Mainz). Jefferson Farfan je u 21. minuti pogodio iz jedanaesterca. Na 2:0 povisio je mladi njemački reprezentativac Lewis Holtby devet minuta prije kraja, da bi u samoj završnici rezervista Teemu Pukki postavio konačan rezultat.

 

"Ludu" utakmicu su odigrali Eintracht i Borussia na Commerzbank-Areni u Frankfurtu. Njemački prvak je u svega četiri minute postigao dva gola. Lukasz Piszczek je uz pomoć jednog protivničkog igrača zatresao domaću mrežu u 24. minuti., a četiri minuta kasnije isti igrač je s desne strane poslao povratnu loptu za Marca Reusa, čiji je udarac bio neodbranjiv za Kevina Trappa.

 

S dva gola prednosti Borussia odlazi na odmor, a u samo dva minuta prima dva gola. Stefan Aigner je u 49. minuti smanjio rezultat, a Takaši Inui poravnao minutu nakon toga. Mario Goetze u 54. minuti vraća gostima iz Dortmunda prednost. 

 

Minuta je 73., a na semaforu - 3:3! Anderson Bamba je bio strijelac za veliki bod Eintrachta, koji je trenutno neporažen poslije pet kola. Eintracht i Borussia imaju po osam bodova, vodeći je Bayern s 15, Schalke je sada drugoplasirani sa 10 bodova.

 

Vrhu se primakla i Fortuna iz Dusseldorfa, koja je s 2:0 slavila u Furthu na Trolli Areni. Duel prošlosezonskih drugoligaša okončan je još u prvom dijelu, kada su crveno-bijeli postigli dva pogotka. Prvo je Oliver Fink poentirao u 26. minuti, a Ken Ilso u 34. postavio konačan rezultat.

 

Bundesliga, 5. kolo:

Bayern - Wolfsburg 3:0 (Schweinsteiger 24, Mandžukić 57, 65)

Eintracht Fr. - Borussia Dortmund 3:3 (Aigner 49, Inui 51, Anderson 73/ Piszczek 24, Reus 28, Goetze 54)

Furth - Dusseldorf 0:2 (Fink 26, Ilso 33)

Schalke - Mainz 3:0 (Farfan 21 - penal, Holtby 81, Pukki 89)

 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:



 
 
 
 



 


 



Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti