Mane pogodio pa promašio penal, ali je Senegal ipak na kraju prošao u četvrtfinale

Senegalci idu u narednu fazu takmičenja

Mane pogodio pa promašio penal, ali je Senegal ipak na kraju prošao u četvrtfinale

S. Pašalić

Senegal je uspio savladati Ugandu minimalnim rezultatom od 1:0 u osmini finala Afričkog kupa nacija.

Iako su Senegalci bili veliki favoriti prije početka meča, Uganda je pružila dobar otpor i do posljednje minute prijetila golu protivnika.

Ipak, Senegal je bolje krenuo u meč i nakon nekoliko solidnih napada u 15. minuti stigao do vodstva kada je Niang lijepo uposlio Sadia Manea koji pogađa za 1:0.

Nakon toga je Uganda zaigrala nešto bolje i stvorila nekoliko izglednih prilika za gol, ali se rezultat do poluvremena nije mijenjao.

Nastavak je ponovo donio bolju igru Ugande sve do 61. minute kada je golman ove reprezentacije oborio u svom šesnaestercu Manea i sudija je pokazao na bijelu tačku.

Mane je uzeo loptu i šutirao, ali je golman Ugande odbranio njegov šut. Iako je Uganda i nakon toga prijetila, rezultat se na sreću Senegala nije mijenjao pa je ostalo 1:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi