Nevjerovatna situacija na Afričkom kupu nacija: Igrač dobio dva žuta kartona i ostao u igri

Afrički Joe Šimunić

Nevjerovatna situacija na Afričkom kupu nacija: Igrač dobio dva žuta kartona i ostao u igri

S. Pašalić

Na Afričkom kupu nacija u okviru drugog kola grupe E Tunis i Mali su odigrali 1:1.

Mali je poveo u 60. minuti golom Semassekoua, a Khazari je u 70. minuti pogodio za 1:1 što je bio i konačni rezultat utakmice.

Na tabeli sa da vodi Mali sa 4 boda, Tunis ima 2, a Angola i Mauritanija imaju po 1 bod i tek trebaju odigrati svoju utakmicu.

Stanje na tabeli bi možda bilo drugačije s obzirom da se na utakmici između Malija i Tunisa nije desila nesvakidašnja situacija.

Naime, strijelac prvog gola, Semassekou, je u 11. minuti dobio žuti karton, a u 70. minuti je dobio i drugi, ali je ostao da igra do kraja utakmice.

Sudija je napravio veliki propust i nije mu pokazao crveni karton, a čak je i zvanični Twitter profil ovog takmičenja ovo objavio, ali je ubrzo i izbrisao tvit.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi