Maniche u Koelnu
Portugalac pronašao novi klub

Maniche u Koelnu

E. Škorić

Portugalac Maniche novi je član njemačkog bundesligaša Koelna, a službeno će transfer biti potvrđen nakon što bivši igrač Atletico Madrida prođe uobičajene liječničke preglede.

Nuno Ricardo Oliveira Ribeiro poznatiji kao Maniche pronašao je novu sredinu nakon neuspjele posudbe prošle sezone u Interu. Tako će Portugalac naredne sezone braniti boje njemačkog bundesligaša Koelna. I sam Maniche je na internetskim web stranicama najavio odlazak u Koeln, a očekuje se da transfer bude i službeno okončan nakon što bivša zvijezda Porta i Benfice prođe liječničke preglede.

Zadnji vezni je imao i ponudu turskog Ankaragucua, no čini se da je Koeln bio najkonkretniji sa ponudom. Maniche će se u Koelnu pridružiti sunarodnjaku Petitu, a igrao je za Benficu, Porto, Dinamo Moskvu, Alvercu, Atletico Madrid, te kao posuđen igrač proveo je neuspješne dvije sezone u Chelseau, odnosno Interu.

"Postigli smo dogovor sa igračem. Naravno, pod uslovom da njegovi nalazi ne pokažu negativne rezultate. Dakle, mi ćemo vjerovatno potpisati Manichea", uvjeren je mandžer Jarčeva Michael Meier.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.