Manijaci na tribinama, igrači Željezničara i u dalekom Bakuu imaju podršku

Konferencijska liga

Manijaci na tribinama, igrači Željezničara i u dalekom Bakuu imaju podršku

E. Škorić

Fudbalski klub Željezničar od 19 sati u Bakuu igra revanš meč drugog petkola Konferencijske lige protiv domaće ekipe Neftčija.

Željezničaru je nedostajalo malo i sreće u prvoj utakmici protiv Neftčija, pošto je na punoj Grbavici gostujući sastav u zadnjim sekundama došao do gola za 2:2.

To je naravno i dalje rezultat koji garantuje uzbuđenje večeras i do samog kraja bi sve moglo biti otvoreno. Neftčiju je pripala uloga favorita, ali Bašićev tim je u Evropi ovog ljeta puno toga pokazao.

Za Željezničar će večeras nastupiti Muftić, Jašarević, Cocalić, Kosorić, Galić, Rustemović, Biber, Ovčina, Mekić, Krpić, Haračić.

Primijetno je da nema u prvom timu Amoaha, koji se povrijedio u prošloj utakmici i svakako će nedostajati Željezničaru, no možda dobije šansu sa klupe, ali su se vratili iskusni Cocalić i Rustemović.

Otpao je Semir Štilić zbog povrede, a zbog kartona u rosteru nema Amara Drine. Dobra stvar za Plave je da je u prvih 11 Jašarević unatoč povredi. Čini se da se na kraju oporavio na vrijeme.

No, za nadati se da će Plavi prevazići sve te probleme i da će uz malo sreće slaviti plasman u treće pretkolo trećeg i najnovijeg UEFA-inog takmičenja.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Također, treba reći da je grupa navijača Željezničara na tribinama stadiona u Bakuu i oni će večeras biti podrška svom timu, kao što su to svih ovih godina na svim mogućim terenima. Osim Manijaka, tu je i veliki broj domaćih pristalica, a oko 8.000 će ukupno gledatelja biti na stadionu.

U utakmicama protiv Dinamo Minska i Neftčija Grbavica je bila ispunjena do posljednjeg mjesta, a navijači Željezničara u Evropu slali fantastične fotografije zbog vrhunskog navijanja i dobro osmišljenih koreografija i parola.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi