Bašić pred gostovanje Borcu: "Nadam se nogometnom spektaklu, podvlačim nogometnom..."

Press konferencija trenera Željezničara

Bašić pred gostovanje Borcu: "Nadam se nogometnom spektaklu, podvlačim nogometnom..."

E. Čaušević, foto: T. Hebib

Fudbaleri Željezničara igraju sutra u gostima protiv Borca veliki derbi u okviru 28. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

U Banjoj Luci nas očekuje okršaj direktnih rivala za plasman u Evropu, te sigurno dosta uzbuđenja u susretu starih rivala.

Pred sutrašnje gostovanje danas je u Plavom salonu stadiona Grbavica održana press konferencija Željezničara.

Prisutnim medijima obratio se trener sarajevskog tima Nermin Bašić, a uz njega na press konferenciji bio je i Marin Galić koji je otkrio svoja očekivanja pred sutrašnje gostovanje ekipi Borca.

"Očekuje nas derbi jer su utakmice Želje i Borca nekako spektakl za bh. nogomet. Iskreno se nadam da će to biti istinski spektakl nogometa uz jako puno naših navijača. Ovo je četvrta utakmica u 14 dana i jako teško ju je pripremiti jer znamo da opet igramo za nekih 4-5 dana. Bit će sigurno nekih izmjena u sastavu jer moramo preventivno razmišljati za povrede", rekao je Bašić i nastavio.

"Što se tiče igrača sigurno je da Jašarević i Amoah imaju kartone i neće biti tu, Beća je povrijeđen tako da imamo određenih problema, ali imamo dovoljan broj kvalitetnih igrača i mislim da će svi dati maksimum da odigramo dobru utakmicu. Željo je klub koji ide svaku utakmicu na pobjedu, a tako će biti i ovu. Pokušat ćemo dati maksimum i vidjet ćemo koliko će to na kraju biti dovoljno".

Oglasi

Željezničar je za vikend na Grbavici pobijedio Široki Brijeg, a Bašić ne krije da je to diglo samopouzdanje u njegovoj ekipi.

"Puno je pomogla ta pobjeda. Zadnja dva dana je jako dobra atmosfera, osmijeh na treningu i momci su jako fokusirani. Moram reći od prvog dana je milina raditi s momcima, svlačionica je jako dobra. Ekipa Borca ima veliki broj kvalitetnih igrača u određenim momentima igraju fenomenalan fudbal, ali imaju dosta oscilacija u igri kao i sve ostale ekipe. Mi se još trenutno borimo sami sa sobom za uspostavljanje neke sopstvene igre i filozofije, vraćanje samopouzdanja momcima i ono što se primijetili u zadnjem meču da je 7-8 igrača došlo u neku formu i još neke igrače čekam da to urade kako bismo u završnici bili pravi".

"Što se tiče Borca tu ne treba puno riječi trošiti. Imaju kvalitetnu ekipu i pojačani su na svim pozicijama. Nadam se nogometnom spektaklu, podvlačim nogometnom i da ćemo odigrati jednu fajtersku i dobru utakmicu i prije svega ono što želim jeste da moja ekipa bude hrabra".

"Kada pogledam na klupu imate iza mene pet igrača koji moraju igrati u prvih 11, a ne igraju. Sigurno da ćemo istrčati u dobrom sastavu i nadam se da ćemo biti hrabri i ono što Željo mora biti, te da ćemo uz naše navijače odigrati jednu dobru utakmicu".

Bašić se osvrnuo ponovo i na gust raspored, te činjenicu da Želju nakon gostovanja Borcu već 2. maja očekuje meč na Grbavici protiv Igmana.

"Protiv Igmana od ovih pet utakmica to će biti možda i najteža. Razmišljam jako puno ne na samu utakmicu nego imamo već neki spisak gdje su tri igrača koja su u crvenoj zoni i velika je mogućnost povreda. Koliko god možda neke stvari neće biti na volju navijača mi moramo biti oprezni. Pet utakmica u 16-17 dana je jako teško iznijeti i svjetskim ekipama, ali uz određene rotacije nadam se da ćemo doći do neke svježine protiv Igmana i da ćemo ovaj ciklus od pet utakmica odigrati na zavidnom nivou. Siguran sam da su momci svjesni da će dati sve od sebe u Banjoj Luci, to je dobar teren i ambijent za igru i idemo tamo jako hrabro", kaže Bašić na kraju.

Komentar pred sutrašnji meč na kraju press konferencije dao je i Galić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Atmosfera je jako dobra nakon Širokog Brijega gdje prije toga smo bili u krizi i atmosfera je bila malo poljuljana, ali pobjeda nam daje za pravo da se nadamo boljim rezultatima. Očekuje nas teška utakmica, kvalitetan protivnik i ekipa koja je dobro vođena. No, kao i svaka ekipa u ligi i oni imaju svoje mane i to ćemo pokušati iskoristiti", rekao je desni bek Željezničara.

Podsjećamo, utakmica između Borca i Željezničara igra se sutra s početkom u 18 sati.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

papagaj
Ma kakav spektakl, prekidat ce nam napade na 25 metara od gola, a njima pokloniti dva tri prekrsaja u zoni šuta, pokloniti penal, a nas unistiti kartonima, naša gospoda sudije
4 1
Fixa
U banja luci real ne bi pobijedio
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije