Bakljada i vatromet: Manijaci napravili spektakl na Grbavici povodom rođendana Ivice Osima

U čast najveće legende kluba

Bakljada i vatromet: Manijaci napravili spektakl na Grbavici povodom rođendana Ivice Osima

E. Čaušević

Legendarni Ivica Osim danas slavi svoj 80. rođendan, a dobio je čestitke iz cijelog svijeta.

Najveća legenda bh. fudbala danas proslavlja svoj rođendan, te je još jednom dokazano o kakvoj veličini se radi.

Osim je dobio čestitke iz cijelog svijeta, a između ostalih oglasili su se Edin Džeko, Miralem Pjanić, Arsene Wenger... Također, guverner austrijske regije Štajerska, Hermann Schützenhöfer posjetio je danas legendarnog Štrausa.

Međutim, završnu riječ što se tiče čestitki na kraju su imali navijači Željezničara koji su večeras napravili pravi spektakl na Grbavici.

Popularni Manijaci okupili su se na stadionu Grbavica, te ulici ispred stadiona Željezničara, te su sjajnom bakljadom i vatrometom čestitali rođendan legendarnom Osimu.

"Živio nam Osim dragi, gospodaru familije", orilo se večeras na Grbavici, a mnogi koji žive u blizini stadiona iskorisitli su priliku da snime spektakl navijača Plavih.

Oglasi

Kao što smo naveli među onima koji su uputili čestitku Osimu je legendarni francuski stručnjak Arsene Wenger.

"Zdravo Ivan. Drago mi je što ti mogu poželjeti 80. rođendan. Prošlo je dugo vremena kako smo se sreli u Strasbourgu. Želim ti sve najbolje. Ti si jedan od najboljih ljudi i fudbalera koje sam sreo u životu. Samo naprijed, nadam se da ćemo se vidjeti uskoro", rekao je Wenger u poruci Osimu.

Poznato je da poseban status Osim ima u Gratzu gdje je s dosta uspjeha trenirao ekipu Šturma. Jutros je u ovom austrijskom gradu osvanuo transparent u njegovu čast.

"Sretan rođendan legendo".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Švabo je od 1994. do 2002. godine vodio ekipu Sturma, osvajao je trofeje, a njegov tim je igrao fenomenalan fudbal u evropskim takmičenjima, gdje su bili rame uz rame sa velikanima.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

COVID19
Haj nek se nesto slavi. A gospodinu Ivici sretan rođendan.
15 0
Edin Merlin
Haj nek se proslavlja nešto kad već titula neće..!!!!
14 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi