Manijaci su čekali sami kraj, a onda se na jugu pojavila poruka upućena Savezu

Na meču Željezničar - Posušje

Manijaci su čekali sami kraj, a onda se na jugu pojavila poruka upućena Savezu

E. Škorić

Navijači Fudbalskog kluba Željezničar, popularni Manijaci, proslavili su 35. rođendan, iako im njihov klub nije dao povoda za potpuno slavlje, pošto je duel sa Posušjem završen rezultatom 1:1.

Željezničar je poveo golom Hodžića u 36. minuti, ali je Jović u 50. pogodio za konačnih 1:1. Domaći mogu da žale, posebno zbog čninjenice da su imali mnoštvo zicera koje nisu pretvorili u golove.

Tako je 2022. godinu Željezničar okončao sa 29 bodova i ostat će u svakom slučaju četvrti na tabeli, mada bi naravno s pobjedom danas sve bilo mnogo ljepše.

Unatoč velikoj hladnoći i jakoj kiši koja je pratila čitavu utakmicu, popularni Manijaci nisu izdali. Bodrili su od početka do kraja svoj tim, a danas su obilježili 35. rođendan grupe.

Foto: SportSport.ba

I baš u 35. minuti je postignut jedini gol za Željezničar i tada je sve planulo na Grbavici, a prije toga su Manijaci podigli sjajnu koreografiju na južnoj tribini.

Južna, zapadna i istočna tribina stadiona Grbavica su popunjene skoro do posljednjeg mjesta, dok je sjeverna tribina zatvorena zbog suspenzije nakon dešavanja na meču sa Borcem u 17. kolu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pred kraj meča, Manijaci su prozvali i Nogometni savez BiH. Izvisili su parolu na kojoj je pisalo: "A u Savezu sve kukavica do kukavice". Drugom bojom označena su slova "ice" pa se vjerovatno na ovaj način osim Vice Zeljkovića prozivaju njegovi saradnici, oni koji se kunu u Bosnu i Hercegovinu ali zbog sitnih interesa gledaju šta se sve dešava klupskom bh. fudbalu. 

Mnogi na Grbavici nemaju dobro mišljenje o sudijama i NFSBiH nakon prethodnih dešavanja, a naročito na utakmici protiv Borca, a da je suđenje sve bolnija rana bh. fudbala govori i današnje suđenje Antoni Bandića koji je Veležu ukrao pobjedu u duelu sa Slogom. 

Top Komentari

Jugovina
Prvo, evo kao neutralan promatrač mogu reći da je suđenje protiv Borca je bilo korektno i odluke su bile ispravne. Drugo: Danas je sudac direktno oštetio Posušje u nekoliko situacija. Mogao je komotno svirati penal u drugom poluvremenu, a nije! Po meni bespotrebno pumpate atmosferu linča i pravite pritisak i na svoje i na protivničke igrače, a i na sudije. LP
4 6
nakopitam
Pa vi ste savezovi miljenici. Ugasili bise da nema vice i saveza
6 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi