Manite se ćor(s)ava posla!

Komitet za normalizaciju i dalje šuti

Manite se ćor(s)ava posla!

Imenovanjem Dragiše Ćo(r)sovića u bh. kuću fudbala Komitet za normalizaciju pri Nogometnom/Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine napravio je kardinalnu grešku, koja može imati nesagledive posljedice.

Ćo(r)soviću je povjerena izuzetno bitna funkcija predsjednika Komiteta za medije Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, na kojoj bi, logično, trebala sjediti osoba koja, ako ništa, navija za reprezentaciju države saveza čijeg je uposlenik.

Ćo(r)sović ne priznaje Bosnu i Hercegovinu, ne navija za njenu reprezentaciju, ali će i pored toga sjediti u državnom savezu na više nego odgovornoj funkciji. Zašto? Zato što je promijenio mišljenje? Ne, nije zato. Mediji su jako moćno oružje, a Ćo(r)sović je dokazani poslušnik huškačke propagande. Proslavio se ratno-huškaškim i nacionalističkim "novinarstvom", a danas se prilagodio na jedan suptilniji način. Krenimo redom.

Prošlu kvalifikacionu utakmicu za Evropsko prvenstvo Bosna i Hercegovina je igrala u Zenici, kada je sa 2:0 pobijeđena Albanija. Međutim, to "kolegi" Ćo(r)soviću nije bila vijest.

U noći kada je u Zenici BiH savladala Albaniju, u sportskom prilogu na Radio-televiziji Republike Srpske emitovan je sportski prilog, koji je uređivao, pogađate, Ćo(r)sović.

Prvo je emitovan prilog o Novaku Đokoviću, potom je iščitana ATP i WTA rang-lista gdje su gledaoci uredno informisani na kojim se mjestima nalaze  Troicki, Tipsarević, Janković, Ivanović... Onda je išao prilog sa susreta NBA finala između Dallasa i Miamija, a potom je "ekskluzivno" objavljena informacija kako fudbalska reprezentacija Srbije sutra putuje u Australiju na prijateljsku utakmicu sa domaćom selekcijom.

Za kraj je Ćo(r)sović ostavio informaciju kako se od aktivnog igranja fudbalom u Brazilu oprostio Dejan Rambo Petković.

Uređivačka politika Dragiše Ćo(r)sovića nije tema ove priče. Ovaj smo slučaj istakli samo da bi pokušali dočarati kakav će smjer imati Komitet za medije Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine. Kako smo rekli, mediji, odnosno odnosi sa javnošću moćno su oružje u rukama onih koji ih kontrolišu. Nažalost, kada padnu u pogrešne ruke posljedice su nerijetko strašne.

Dobro, dosta o Ćo(r)soviću (za sada). Šta je sa onima koji su ga imenovali na funkciju u N/FSBiH? Sam sebe sigurno nije mogao postaviti na mjesto Predsjednika Komiteta za medije. Komitet za normalizaciju uradio je do sada mnogo dobrih stvari za bh. fudbal od kako su skinute sankcije UEFA i FIFA, ali ovo je presedan. Ovo je nešto što bi moglo uništiti sav do sada urađen posao i potpuno srušiti sav kredibilitet Komiteta za normalizaciju.

Nažalost, u igri su mnogo veće stvari nego što to javnost zna. Nije slučajno Ćo(r)sović stigao na mjesto predsjednika Komiteta za medije, niti je slučajna sva šutnja koja vlada od kako smo pokrenuli ovu temu. Dragiša Ćo(r)sović svakako žarko želi sjesti na ovu funkciju, ali ne zato što je vatreni navijač fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine. On je uostalom savjetovao Nevena Subotića da ni u ludilu ne izabere reprezentaciju BiH, već selekciju Srbije. Možda ima još sličnog posla da se obavi, ko zna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti