Manji navijački neredi u Mostaru

Manji navijački neredi u Mostaru

O. Lekić

U ovim trenucima mirno je na Španskom trgu, u centru Mostara, nakon što je prije nešto više od sat vremena došlo do incidenata.

Naime, na mjestu događaja, grupa navijača sa oznakama naše reprezentacije prevrnula je nekoliko kontejnera, a jedan je i zapaljen. Grupa neidentificiranih osoba je bacala kamenice u pravcu policije, ali kako tvrde svjedoci, gađana su i auta u prolazu.

Saobraćaj je u centru grada bio obustavljen, a na Trgu su raspoređeni pripadnici policije i specijalci.

Također, nešto poslije 18 sati, ispred kafića 'Stock', u zgradi Bejrut kod Autobuske stanice u Mostaru, dogodio se incident, koji je, na svu sreću, završen bez povrijeđenih osoba. Naime, peterica, za sada, nepoznatih mladića u crnom džipu marke Opel, sa fantomkama na glavi izletjela su iz vozila.

Dvojica su, prema pričama svjedoka, u ruci držala noževe 'skakavce', dok su trojica skočila na zid i strgli zastavu Veleža, dugačku 10 metara, a potom uletjeli u džip.

Nakon toga bacili su dimnu bombu, ušli u spomenuto vozilo i pobjegli. Prema kazivanju dežurnog u Operativnom centru MUP-a HNK, policija je zaprimila prijavu o navedenom incidentu, te se radi po prijavi, odnosno na otkrivanju počinitelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.