Mano Menezes otpušten sa mjesta selektora Brazila

Karioke bez selektora

Mano Menezes otpušten sa mjesta selektora Brazila

Midhat Šljivak

Brazislki fudbalski savez otpustio je danas selektora reprezentacije Mana Menezesa.

U Savezu su nezadovoljni igrama koje pružaju Karioke nešto više od godinu i pol pred početak Svjetskog prvenstva, te su se odlučili na otpuštanje 50-godišnjeg stručnjaka. Menezes je vođene reprezentacije preuzeo 2010. godine nakon što je sa mjesta selektora odstupio Carlos Dunga, a u 33. utakmice na klupi nacionalnog tima upisao je 21 pobjedu, šest remija i šest poraza.

Menezes je vodio i Olimpijsku selekciju u Londonu ovog ljeta gdje su poraženi u finalu od Meksika, a kao njegov nasljednik na klupi Karioka najviše se spominje Luis Felipe Scolari.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.