Stravična nesreća zvijezde Premier lige

Lanzini srećom preživio

Stravična nesreća zvijezde Premier lige

M. Šljivak

Tešku saobraćajnu nesreću doživio je jučer fudbaler engleskog West Hama Manuel Lanzini.

Vozač ovog 29-godišnjeg veznog fudbalera izgubio je kontrolu nad skupocjenim Mercedesom, nekoliko puta se prevrnuo, te od 70.000 funti vrijednog automobila nije ostalo ništa.

Srećom, Lanzini i vozač su ostali nepovrijeđen. Izašli su iz automobila, argentinski fudbaler je otišao na trening West Hama na koji je i krenuo.

"Po onom što sam čuo, sretan je što je uopšte živ. Blizu smrti su bili i on i vozač. Hvala Bogu da je sve u najboljem redu", rekao je očevidac nesreće.

"Nesreća se desila na putu A12 u Romfordu, blizu trening centra. Policija je pozvana u 12:49, a automobil je izgubio kontrolu i izletio je s ceste te je udario u drvo", saopštio je West Ham.

Koliko je žestoka nesreća bila pokazuje i činjenica da su vatrogasci reagovali, a Lanzini je odmah nakon nesreće pregledan od strane klupskog ljekara.

Argentinac, koji je od 2015. godine član Čekićara, ranije je imao dosta problema sa zakonom zbog opasne vožnje, te je kažnjavan zbog brzine, i vožnje bez dozvole.

On se javio nakon nesreće i istakao je kako je sve u najboljem redu i on će biti spreman za naredne izazove u Premier ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi