Zvijezda Intera se na ljeto za siću vraća u Englesku?

Calciomarcato piše

Zvijezda Intera se na ljeto za siću vraća u Englesku?

Eldar Ganibegović

Čileanski reprezentativac Alexis Sanchez na ljeto bi mogao napustiti Inter.

Kako izvještava italijanski Calciomercato, Čileanac bi se mogao vratiti u Englesku gdje je već nastupao za Manchester United i Arsenal.

Navodno, za njegove usluge zainteresovani su West Ham United i Newcastle United, a cijena mu iznosi oko tri miliona funti.

Sanchez je član Intera od 2019. godine kada je stigao na posudbu iz Manchester Uniteda, a godinu dana kasnije je milanski tim otkupio njegov ugovor koji traje do ljeta 2023. godine, pa je naredno ljeto i prilika da Inter uzme obeštećenje za njegov odlazak.

Inače, Čileanac je u engleskoj Premier ligi odigrao 154 utakmice i postigao 63 gola uz 33 asistencije, pa sigurno za njega ne bi bio problem naviknuti se na tamošnji stil fudbala.

S Arsenalom je inače Sanchez dva puta osvojio FA Cup i jednom Community Shield, dok s Manchester Unitedom nema trofeja.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjeitmo, karijeru je počeo u Cobreloi u Čileu, odakle prelazi u Udinese koji ga šalje na posudbu u Colo Colo i River Plate, nakon čega odlazi u Barcelonu, te preko Arsenala i Uniteda stiže u Inter.

Ove sezone je za Inter na 29 utakmica postigao šest golova i dodao pet asistencija, a naročito se izdvaja gol protiv Juventusa u 120. minuti kojim je Interu donio titulu italijanskog Superkupa.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nerazzurri
Neka Alexis ode u PL, interu treba puno mlađi igrač na toj poziciji
7 0
Thierry.Henry
Ma daleko je on trenutno od zvijezde..U Arsenalu je igrao najbolji Fudbal...U zadnje vrijeme Samo trci, toliko je nekontrolisan..nista Bas posebno..Ko pasce kad pustis SA lanca .Mozda se opet trgne U engleskoj,daleko od Toga da nema kvalitete..
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi